Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна.

...
Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна.
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Русия върви с бързи крачки към икономика от 80-те години

Аз прекарах 3-4 дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката е ужасна. Тези хора наподобяват като нас, само че са изживели нещо, което ние в Европа мислехме, че е невероятно - война. Покъртителна панорама беше. Всеки, който има подозрения за какво оказваме помощ, предлагам да иде и да види тези хора. Това съобщи министър Даниел Лорер в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той сподели, че Агенцията за бежанците би трябвало да се разположи по границите ни: “Статутът на краткотрайна протекция им разрешава да имат здравни и обществени права”. Лорер беше безапелационен, че украинските жители имат цялостна независимост на напредване в Европейски Съюз и тази мярка не ги лимитира, а има за цел единствено да облекчи страданието им.

Министърът на нововъведенията разясни, че множеството бежанци отиват в София, Варна и Бургас: “Във Варна първата стъпка е да отидете в спортната зала. Там ще получите информация и настаняване”. Според него пазарът на труда може да поеме украинските бежанци, тъй като има 200 000 незаети работни места.

“Тези 40 лева са за този, който настанява бежанци. Самите хора в България не взимат пари за разлика от други страни, които дават средства непосредствено на бежанците”, изясни Лорер.

Той заяви, че министър председателят е изискал европейска взаимност поради бежанския напън. Като мярка, която България обмисля, уточни основаването на ясли, с цел да могат майките да стартират работа допустимо най-бързо: “Убеден съм, че тези хора доста бързо ще стартират почтена работа”.

“В България нямаме институционален инстинкт и инстикт по какъв начин да се оправим с огромни групи бежанци. Тази война може да завърши и след седмица, в случай че натискът над Путин се увеличи”, разяснява министърът.

Според него ръководещи и съпротива би трябвало да работят дружно за оправянето с следствията от войната. По думите му обединението е постоянна, тъй като преодолява рецесия след рецесия.

Лорер беше безапелационен, че Русия не е най-значимият търговски сътрудник на България: “Много е евентуално след края на войната съветският екскурзиант да не бъде кредитоспособен. Русия върви с бързи крачки към стопанска система от 80-те години”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР