`Аз нямам какво да кажа. Няма да се укрия и

...
`Аз нямам какво да кажа. Няма да се укрия и
Коментари Харесай

Васил Божков пред съда: Положих много усилия да се върна, пуснете ме на свобода

`Аз нямам какво да кажа. Няма да се укрия и поставих доста старания, с цел да мога да се върна. Заради всичко направено от българската прокуратура не можех да се върна. Едва на 23 август получих решение, че мога да се върна и се прибрах с първия полет на 25 август ". Това сподели Васил Божков пред съда.  И помоли да не го задържат под стража.
Прочетете още

" Аз в един миг се обърках, тъй като не знаех къде се намирам. Не знаех дали пред мен стоят материали по дело за данъчни закононарушения или по доста тежък политически развой ", скара се юрист Георги Гатев на съда. И съобщи, че в случай че е бил наясно какво ще стане, е щял да изиска отказ на прокурор Ангел Кънев. Обвинителят описа за контакти на Божков със глобени от Европейски Съюз руснаци, измежду тях и Евгений Пригожин.

" Смятам, че не би трябвало да се взема никаква мярка. Не бяха изложени доказателства, че Божков може да се укрие или да извърши други закононарушения ", посочи Гатев, съобщи 24 часа. Той блъскаше по катедрата, ръкомахаше и говореше на висок звук.

Делото от дълго време трябваше да бъде импортирано в съда, безапелационен бе Гатев.

Божков непринудено се прибра от чужбина, посочи юристът.

И уточни, че до момента клиентът му не е бил постоянно призоваван по делото. Той желал да се върне в България. Още през май 2020 година изявил предпочитание да даде показания пред прокуратурата.

Съдия Христинка Колева би трябвало да разгласи дали Божков остава в ареста или ще получи друга мярка за неотклонение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР