Аз не съм оптимист за спирането на войната в Украйна,

...
Аз не съм оптимист за спирането на войната в Украйна,
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Войната в Украйна има пряко отражение върху българската икономика

Аз не съм оптимист за прекъсването на войната в Украйна, макар че приканвам да бъдат потърсени всички опити да бъде открито помирение.

Това съобщи в изявление за предаването „Преди всички“ на стратегия „Хоризонт“ съпрезидентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, евродепутатът от ДПС/“Обнови Европа“.

„Това е война, която има директно отражение върху българската стопанска система. Има директно отражение върху българското гражданско общество, заради редица аргументи – биографични, исторически. Ние сме доста близки като нации с Русия и Украйна, по тази причина би трябвало да бъдат потърсени всички възможности“, сподели още Кючюк.

Определено Русия би трябвало да направи отстъпки и най-хубавият метод това да се случи е посредством стопански наказания, безапелационен бе той.

За да бъде отстояван националният интерес на открито, той първо би трябвало да бъде изкован в България и тук би трябвало да имат роля всички и ръководещи и съпротива. Притеснителното е, че ръководещите нямат консолидирана позиция по тези значими въпроси. Това не е каква да е обстановка нито за България, нито за света. Това е обстановка на война и ние сме длъжни да имаме ясна кабинетна позиция, която да бъде комуникирана и с българското общество, в това число да включва и сериозните нотки на опозицията, добави още Илхан Кючюк.

Цялото изявление с Илхан Кючюк можете да чуете от звуковия файл
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР