“Аз не съм женен за тази позицияко съм полезен за

...
“Аз не съм женен за тази позицияко съм полезен за
Коментари Харесай

Асен Василев: Аз не съм женен за тази позиция. Ако съм полезен за хората – ще я върша, ако не – ще си тръгна

“Аз не съм женен за тази позицияко съм потребен за хората – ще я правя, в случай че не – ще си потегли.Много е значимо човек да си тръгне в точния момент.Ако спрем дерогацията за три дни, може да се заплаши подаването на гориво в страната. Не удостоверявам данните, изнесени от „ Политико ” и Делян Добрев за приходите на „ Лукойл ”. ” Това съобщи министърът на финансите Асен Василев в ефира на Българска национална телевизия.

“От самото сформиране на това държавно управление, то е доста тежък компромисен вид, с цел да може България да се придвижи напред. Всичко е заложено в програмата на държавното управление с явен небосвод от 18 месеца ”, акцентира той.

Данъкът, който ще заплати „ Лукойл ” е 400 милиона лв., заяви финансовият министър.

Асен Василев призна, че има терзания в Бойко Борисов, които били неоснователни. Те са свързани с таксата от преноса на съветска газ.

Аз не съм женен за тази позиция

“Приходите вървят доста добре. Данък добавена стойност е нагоре с 18% вътре в страната. Единственото закъснение е за доходи от импорт и те сега наваксват ”, разкри финансовият министър.

Неизпълнение на Бюджет 2023 има единствено по две линии

“Неизпълнение на Бюджет 2023 има единствено по две линии, една от които следва да забележим дали ще се случи, е събирането на Данък добавена стойност по вноса. Основната причина за това е доста по-сериозно от упования срив в международните цени на първични материали и материали, които образуват огромна част от вноса на България, надлежно начислението на Данък добавена стойност става върху по-ниски цени, в сравнение с се очакваше и се събират по-малко средства. ” Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев.

Основната част от това несъблюдение е насъбрано през първите 4-5 месеца на годината. От тогава до момента има обикновено осъществяване.

Според него другото перо, по което може да има несъблюдение на предстоящите доходи, е в случай че не пристигна възнаграждение по втория транш от Плана за възобновяване и резистентност, по-скоро – в случай че не пристигна в своята целокупност. Той не чака да има проблеми при възнаграждение на Корпоративния налог.

“Ако няма задоволително доходи, тогава някои от разноските няма да бъдат осъществени ”, добави Ганев.

Бюджетът

С 200 лв. предлага да се увеличи доходният аршин на фамилиите за приемане на месечните помощи за деца. Повишение се планува и на месечните размери на помощите за деца с увреждания, както и 50% нарастване на еднократните за раждане на деца.

Предлага се завишаване от 510 лв. до 710 лв. на приходът за член на семейство за приемане на помощи за деца от 1 януари 2024. Досегашните размери се резервират – 50 лв. за едно дете, 110 лв. за две деца и 165 за семейство с три деца, припомня Safenews.

Още вести четете в категория България.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР