Аз не съм избрал тази фирма (Евролаб 2011“). Имаше напълно

...
Аз не съм избрал тази фирма (Евролаб 2011“). Имаше напълно
Коментари Харесай

Новият стар шеф на БАБХ: Държавата не можеше да замени „Евролаб 2011“


„ Аз не съм избрал тази компания („ Евролаб 2011 “). Имаше изцяло транспарантен конкурс по Закона за публичните поръчки и по този конкурс можеха да аплайват безусловно всички компании. Когато е разгласен състезанието, към момента страната нямаше подготвеност да поеме тази активност. Ние нямаме акредитирана лаборатория, която да разполага с нужния потенциал и да поеме работата на компанията „ Евролаб 2011 “.

Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ Христо Вълчанов , който беше назначен предходната седмица за изпълнителен шеф на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) на мястото на . Вълчанов беше уволнен като шеф на БАБХ от кабинета „ Петков “.

От през май тази година стартира разплитането на проблема с активността на компанията „ Евролаб 2011 “ по фитосанитарния надзор на вноса на селскостопанска продукция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и оферти рушвет на проф. Даскалов.

Христо Вълчанов посочи, че последният контракт с частната компания е подписан от негов заместител в деня, в който той е бил отхвърлен – 31 декември 2021 година Оттогава Вълчанов бил в болничен, защото бил смутен от уволнението, за което схванал от медиите.

Новият остарял шеф на БАБХ е безапелационен, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ не се връща остарелият модел на работа.

„ Благодарение на служебното държавно управление, ние сме подхванали доста незабавни ограничения, с цел да изпълним естествен трафик на тировете през „ Капитан Андреево “. Към момента вървят няколко процедури, основали сме междуведомствена група “, посочи Вълчанов.

Той изясни още, че единствено елементи от този граничен пункт ще бъдат оповестени за обект на националната сигурност и тогава достъпът до оборудванията на БАБХ ще бъде филтриран от ДАНС.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР