Аз не разбирам какво налагаше да бъде сезиран Конституционният съд.

...
Аз не разбирам какво налагаше да бъде сезиран Конституционният съд.
Коментари Харесай

Иван Брегов: Употребиха правото махленски, за да атакуват Радев. Рушат институциите в България

Аз не разбирам какво постановяваше да бъде сезиран Конституционният съд. Текстът на Конституцията за имунитета на президента е повече от явен ", съобщи в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " по ТV+ и TV1 юристът Иван Брегов от Института за пазарна стопанска система, оповестява " Дневник ".

В понеделник прокуратурата изиска от Конституционния съд пояснение на текстовете от главния закон, свързани с имунитета на президента, а ден по-късно изясни, че питането е по отношение на съответно досъдебно произвеждане и даже популяризира записи, направени със специфични разследващи средства.

" Президентът има безспорен имунитет, той може да бъде преследван единствено за държавна машинация или за нарушаване на констутицията ", акцентира Иван Брегов. Той разкритикува метода, по който от държавното обвиняване оповестиха информацията за досъдебното произвеждане. " Все отново става дума за президента. Като посегнем по този начин на институцията, по какъв начин ще градим доверие в институции? Този просташки фасон за приложимост на правото, насаждан към този момент две петилетки, е несвойствен за българския конктест. Такива неща не трябва да се вършат с лека ръка ", разяснява той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР