Аз не помня в хода на предизборната кампания в София

...
Аз не помня в хода на предизборната кампания в София
Коментари Харесай

Борисов за ПП: Да си търсят мнозинство! Няма да подкрепим вдигане на данъците

Аз не помня в хода на предизборната акция в София някой да е споменал за повдигане на налози. Точно противоположното всички говореха, че налозите няма да се подвигат. Кметовете имате право да си вдигате налозите колкото желаете - за какво ви е страната, за какво ви е парламент? ГЕРБ е споделил: " Няма да се подвигат налозите, а който желае да си подвига локални налози, такси ". Аз ГЕРБ няма да пусна в тази игра. Толкова години държахме плосък налог, с цел да може бизнесът да изсветлее, а те да си намерят друга методика, а който кмет желае да си понася отговорността и да подвига налозите, само че е почтено това да го каже преди изборите ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при започване на националното заседание на партията във Велико Търново, в което вземат участие представителите на Изпълнителната комисия, новоизбраните кметове и общински съветници, народни представители и регионални координатори.

По думите на Борисов този път държавното управление ще срещне сериозен отпор.

" Това, което ние сме приели като числа, друго от него няма да приемем. Да си намерят други болшинства, в случай че желаят да подвигат налозите, да взимат жилищата, да таксуват втората кола, третата кола. Каквото желаят да вършат. Честното обаче е преди изборите да го кажат и в този момент да си вършат каквото желаят. А да лъжат от самото начало и в този момент да вкарат все едно нашите кметове желаят да се вдигнат налозите - няма да им го позволим. Тактиката и методът, по който го вършат - няма по този начин да се получи ", отсече водачът на ГЕРБ.

Коментарът на Бойко Борисов бе във връзка изявлението за в. " Дневник " на арх. Любо Георгиев от " Екипът на София " - организацията от специалисти в разнообразни сфери, която дружно със " Спаси София ", " Продължаваме промяната " и " Демократична България " работи по обща стратегия за развиване на столицата. Той съобщи, че с придобиването на повече коли от семейство прогресивно и доста би трябвало да се усилва данъчната ставка.  " Ако някой доста желае и държи да има 2-3 автомобила, то това просто ще коства пари ", заяви арх. Георгиев.

Депутатът Делян Добрев добави, че за 2024 година в бюджета са заложени 40 милиарда лв. данъчни доходи и попита от кое място ще бъдат събрани тези средства. 

" За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а все още има 2 милиарда неизпълнени. А за идната година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? ", попита Добрев.

Бойко Борисов отговори, че държавният бюджет не би трябвало да е раздут, а финансовият министър Асен Василев да го направи действителен. 

" Местните избори минаха. И да кажем - трите години безпорядък доведоха до това, че в този момент ще се режат доходи. И в този момент да се споделя - ще подвигна налозите - но да ги вдигне кметът. Отвлича се вниманието с бонус-донус и облагане на бакшиши. Но седемте милиарда лв. раздут бюджет ще останат и на следващия ден при ротацията или в случай че те (ПП-ДБ - бел.ред) решат да си вървят - ще имаме дупка в бюджета от 7 милиарда ", означи още Борисов.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР