Аз не мисля, че можем да говорим за провал изобщо.

...
Аз не мисля, че можем да говорим за провал изобщо.
Коментари Харесай

Петков призна, че с Трифонов спрял да си говори заради Каримански и БНБ

„ Аз не мисля, че можем да приказваме за неуспех въобще. Това е продължението на една смяна, която стартира още предходната година и тя е доста сложна “.

Това съобщи пред „ Панорама “ по Българска национална телевизия министър председателят Кирил Петков.

Той се оплака, че не са му стигнали задоволително гласове да е самостоятелен от задкулисието. Сега се опитвали, и мислел, че ще съумеят, да изчистят задкулисието от ръководещата коалиция.

Петков счита, че „ няма никой в Народното събрание, който да не харесва Никола Минчев “. Първо си казахме: „ Леле, те всички сили се съюзяват против такава светла персона “. И след това излязохме и видяхме море от хора. И връщайки се назад в Народното събрание, настроението беше друго “, спомни си вчерашните събития той.

Това го успокоило, че е в вярната посока и верния път – даже да не е идеално.

Петков е оптимист, че още от Има Такъв Народ ще ги поддържат. Той успокои, че даже и да излязат митинги против неговите протестиращи, „ министър Рашков ще бъде там “ и ще са мирни.

„ Нормалната страна е политиците, които хората в действителност виждат. Знаехме кой е Демократична България, знаехме кой е Българска социалистическа партия, само че не знаехме кой е зад Има Такъв Народ “, твърди Кирил Петков.

Според личната оценка на премиера, е изцяло обикновено да се бори за всеки народен представител, с цел да остане на власт.

„ Още първия ден споделих: ще разгадавам на 12 самостоятелни. Каквото споделих, това и върша. Първите пет смели българи го направиха, през днешния ден и шестият го направи. Нищо общо с пазаруване на гласове “, изясни той.

Петков дори леко се обидил от думичката „ извършване на покупки “, тъй като никой не му изискал пари.

Той се базира на „ площада “ и „ народа “, който преди 2 години защитил Румен Радев, само че в този момент не желае Движение за права и свободи и задкулисието. Сега Радев трябвало да застане зад тези хора.

Според премиера президента или някой го подвежда, или му би трябвало време да осъзнае.

„ Слави Трифонов даже не знам дали да го нарека музикант. Някои музиканти ми направиха забележка да не го назовавам артист. Президентът, в случай че желае да е от вярната страна на историята, да се върне при народа “, предизвести Петков.

„ Няма мръсно долни дрехи. Има единствено обстоятелства за задкулисието “, съобщи министър председателят и се впусна в ретроспекция на шестте си месеца и „ скарванията “ си с Има Такъв Народ. Петков призна, че с Трифонов спрял да си приказва поради Каримански и Българска народна банка.

Стоял министър председател единствено поради „ отговорността “, която изпитвал – не може да изостави страната в тази рецесия и посред война.

Петков реши да изясни и какво е разликата сред клевета и действителност – клеветата не „ залепвала “. Той обаче стоял с чиста съвест.

„ С кола го Гърция се върви с 4 часа? Да, в случай че единствено това ще правиш този ден. Ама като работиш 20 часа “, оправда той повдигането на аероплан с 150 места до прилежаща Гърция. И още веднъж се оплака, че работи събота и неделя, непрестанно и не му остава време за пиар какво е постигнал.

Той акцентира, че си имал огромно почитание с Корнелия Нинова и Христо Иванов, само че не му били семейство – което значело, че не се е обкръжил с близки, които да вземат решения.

Петков се зарече, че няма да вземе решение за районен съд Македония без Народното събрание и това щял да каже другата седмица в Брюксел. Темата с ветото била повдигана, с цел да го разсеят от битката със задкулисието.

„ Френското предложение дори не съм го чел, взех решение да иде непосредствено в Народното събрание “, съобщи той. После издекламира какво гласи.

Кирил Петков съобщи в „ Панорама “, че доста харесва либералите в Европейски Съюз, където е и Еманюел Макрон, само че трябвало да има най-малко „ най-малък стандарт “ – т.е Движение за права и свободи най-малко краткотрайно да бъдат поставени встрани и „ замразени “.

„ Защото това, което видяхме с ГЕРБ и ЕНП – голяма корупция на локално равнище, само че се затварят очите в Брюксел “, разтълкува той.

„ Няма да ида на обяд с европейските либерали “, закани се българският министър председател.

„ За тези 6 месеца всичко се повиши. Храните множеството са импорт. Това са цялостни нелепости, в случай че мога да кажа. Борисов споделя: хлябът при мен беше 1 лев, в този момент е 3. Защото тези артикули, те не се създават в България! “, съобщи министър председателят, което механически не е правилно, тъй като всеобщият самун е тъкмо родно произвеждане. Освен това инфлацията у нас не е съизмерима с европейската.

Петков акцентира, че е вложил 4 милиарда с цел да понижи цената на тока и да смъкна инфлацията. Икономиката и Брутният вътрешен продукт пък пораснало с 4%, като и износът, акцентира той, без да прецизира, че това се дължи основно на експорт на оръжия за (НЕ)Украйна.

Петков е спокоен, че е съумял да резервира сметките и покупателната дарба на българите.

Ние се справихме за тази рецесия доста добре! И който се пробва се пробва да вини нас, макар че цялата инфлация пристигна навън, това е един популизъм на дребно “, има вяра българският министър-председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР