Аз не бях много склонен да направя тази жертва и

...
Аз не бях много склонен да направя тази жертва и
Коментари Харесай

Нямам нищо общо с ДПС, виждал съм г-н Доган веднъж

Аз не бях доста податлив да направя тази жертва и да се кандидатирам. Казвам жертва, тъй като в последните дни ми изясняват тъкмо това, че постъпката ми е жертва. През последните 5-6 дни чух ужасни неща за себе си. За страдание това визира и близки хора до мен, а аз не съм подготвен да жертвам тях. За мен се написа, че съм българо-мохамеданин, като засегнатост. Аз не съм подобен и не мога да схвана що за засегнатост е това да си българо-мохамеданин. 

Това съобщи в предаването пред БТВ претендентът за президент проф. Анастас Герджиков, който е подсилен от ГЕРБ. 

" Аз разговарях по отношение на моята кандидатура с мои другари и сътрудници, които упорстваха, че такава кандидатура е нужна на България. После разговарях и с Красимир Вълчев, който познавам от дълго време. Той ме убеди дефинитивно. Бойко Борисов е научил от него за моята кандидатура и е решил ГЕРБ да ме поддържат. Нямам нищо общо с Движение за права и свободи. Виждал съм Ахмед Доган веднъж и то от 10 метра. Не познвам господин Карадайъ, господин Пеевски. Никога не съм бил член на Национална движение „Симеон Втори". Познавам доста хора от Национална движение „Симеон Втори", само че в никакъв случай не съм бил част от партията Много хора ме укориха, че съм претендент на ГЕРБ. Аз желая да бъда претендент на всички българи и нямам нищо срещу да бъде подсилен от хиляди хора, които поддържат ГЕРБ и са част от българското общество ", каза още проф. Герджиков. 

По думите му трите държавни управления на ГЕРБ са доста разнообразни. " Според мен при последното държавно управление имаше един проблем и той е лиспата на диалогичност. Аз желая да обединя всички хора, които желаят да работят за развиването на България. Всички партии сега си гледат теснопартийните ползи и се опълчват между тях. Аз не желая да бъде по този начин. Лично аз си избрах претендента за вицепрезидент госпожа Невяна Митева. С нея се срещнах преди 5-6 години. За мен тя беше иделаният вицепрезидент и образът й незабавно изникна в главата ми ", добави той.

" Основният проблем и неточност на Румен Радев беше, че е прекомерно внезапен и постоянно смесваше персоналното си отношение с постъпките си като президент. Това не би трябвало да бъде по този начин. Президентът би трябвало да работи с всички без значение дали ги харесва или не. Аз не укорявам президента Радев, че е излязал при протестиращите, само че тогава имаше и контрапротести. Защо той не отиде и при тези хора? Обществото беше разделено и един президент не би трябвало да нсъсква хората един против различен ", безапелационен бе Анастас Герджиков.

" Идеята да се усилват президентските пълномощия е доста рискова, независмо дали съм аз или някой различен. България към момента е млада народна власт, няма изрично господство на закона и концепцията за повече пълномощия, на който и да се дадат те, не е по никакъв начин добре ", счита той.

" Ако трети път, недай си Боже, се провалим и не се сформира постоянно държавно управление и аз бъда определен за президент, имам концепция кои лица могат да попаднат в един длъжностен кабинет. Смятам, че се нуждаем от поредност от ограничения, само че една от най-основните е правосъдна промяна, която до докара до едно изцяло и качествено господство на закона ", сподели още претендентът за президент.

По думите му основният прокурор е противоречива фигура и това е повода да има митинги против него. " Проблемът е в разпоредбите. Ако през днешния ден отстраним господин Гешев, на негово място ще пристигна различен господин Гешев, тъй като разпоредбите са такива. Трябва да променим разпоредбите ", акцентира той. 

Проф. Герджиков посочи, че Северна Македония би трябвало да изпълнят отговорностите си по Договора за добросъседство и ние не трбява да се поддаваме на никаквъ напън по тази тематика ", приключи проф. Герджиков. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР