Аз и премиерът водим една официална политика.С премиера ние нямаме

...
Аз и премиерът водим една официална политика.С премиера ние нямаме
Коментари Харесай

Генчовска: Нямаме разнобой с премиера, водим една политика за РСМ

" Аз и министър председателят водим една публична политика ".

" С премиера ние нямаме разнобой, ние водим една политика ".

Това на няколко пъти повтори през днешния ден външната министърка Теодора Генчовска, посетител в " 120 минути " по бТВ, откакто в петък бе представена да споделя, че България води две политики във връзка с Република Северна Македония (РСМ) - едната от които на съветници на Кирил Петков. А през днешния ден, само че пред БНР, зам.-председателят на " ИТН ", от чиято квота е Генчовска - Тошко Йорданов, уточни непосредствено Весела Чернева.

" На разнообразни равнища, зам.-министри и съветници, работят по съответни текстове. Но към този момент не излизаме от рамковата позиция ", съобщи още Генчовска. И посочи: " Предлага се опция, която да не подсигурява осъществяването на контракта от 2017 година и на правата на българите в РСМ "

Но отново добави:

" Това е външнополитическият екип на премиера, само че не и министър председателят ".

След което препрати:

" Попитайте екипа от външнополитически съветници на премиера какви задължения са поемали. Едва ли не нещата са контрактувани и напълно малко остава до повдигане на ветото. "

Така че публично не се води води политика по повдигане на " ветото ", само че импровизирано " такова е чувството ". " Г-н Иванов, позицията ни е ясна ", обърна се тя към водещия Светослав Иванов при следващия му въпрос по тематиката. - " Загубихме обаче доста време, на експертно равнище. Може би са оставени първоначасно неверни внушения у нашите сътрудници от РСМ ".

По думите й " не може да има напън извън " да пуснем Скопие в Европейски Съюз. " Как може да има напън да се откажем от правата на българите, от културно-историческото завещание? ", попита Генчовска.

По отношение на евакуацията на моряците ни от кораба " Царевна " външната министърка уточни, че ситуационният център държи връзка с кораба от 13 март, чуват се по 3-4 пъти дневно. В центъра има командировани лица от други служби и ведомства, дружно взаимодействат, загатна Генчовска за присъединяване и на службите. А на пряк въпрос дали страната е взела участие в извеждането на моряците, уточни:

" Да, има действителни дейности. Понеже обстановката е много динамична, по тази причина се забави този развой ".

Генчовска отхвърли да вземе отношение по въпроса би трябвало ли България да изпрати военна помощ на Украйна. Било от компетенциите на Народното събрание.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР