Аз бях ужасен гей преди!, призна през смях Азис наскоро,

...
Аз бях ужасен гей преди!, призна през смях Азис наскоро,
Коментари Харесай

Азис призна една истина, която българите години наред чакат да чуят

„ Аз бях ужасяващ гей преди! ”, призна през смях Азис неотдавна, визирайки провокациите, с които стряскаше цялата страна в предишното. Кралят на фолка твърди, че в оня интервал просто желал да притегли вниманието към себе си, с цел да виждат хората впечатляващия му глас. „ Казвах: „ Вижте ме!”, а в действителност желаех да внуша: „ Чуйте ме, аз пея доста добре!”. И, мамка му, чуха ме”… Успях да израсна, остарях и разбрах, че не е нужно да бъдеш ужасяващ гей, с цел да ти извърнат внимание. Но не скърбя за първите си стъпки в шоубизнеса”, отсича артистът, представен от „ Уикенд “.

Днес той към този момент е осъзнал, че провокацията не му е нужна – въпреки всичко в този момент е на 39 години, а не на 20. Понастоящем желанието му е насъбраната с голота и провокация известност да бъде впрегната в творчество със обществена идея.

„ Мотел” е следващият план, с който Василка развълнува освен своите почитатели, а и всички тези, които в предишното са го нападали поради скандалния му имидж.

Самият той е бил жертва на расизъм още от дете и още си спомня по какъв начин майка му го водела по кастинги за детски музикални обединения, само че всякога го отхвърляли, поради цвета на кожата му. „ И с цел да придобия по-търговски и български тип, мама ме обличаше с бял пуловер, което бе голяма неточност, тъй като от ром се превръщах в негър”, споделя през смях Азис.

Навремето забелязвал тъгата на родителката си, когато й казвали, че синът й няма музикални заложби. Пеел по-добре от децата в кой и да е хор, само че не го желали в съставите поради ромския му генезис. Все отново бъдещият Крал на фолка е пял в детски хор и даже има публикуван диск с църковна музика. Отдавна не е изпълнявал такава, само че пък всеки ден се моли на Бог.

И през днешния ден се случва Азис да стане жертва на расизъм: „ В Европа хората с бял цвят на кожата заобикалят погледа ми, тъй като ме мислят за мохамеданин. Изпитвам яд и гняв за всичко, което се случи, от време на време завист, само че единствено понякога… Бих желал белият човек да гледа на мен като на еднакъв - знам, че е невероятно, само че се надявам. В България за мен е друго. Аз пея по метод, по който извънредно влияе на хората, и колкото и да не харесваш черните си казваш: „ Мамка му! Много хубаво пее”. И хората не помнят страха и тази различност, музиката сплотява. Това е най-хубавото ми качество, че мога да сплотявам хората от разнообразни етноси, хора, които харесват друга музика”, отсича фолк зведата
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР