Аз бях най-обикновен служител на трудов договор, самата работа я

...
Аз бях най-обикновен служител на трудов договор, самата работа я
Коментари Харесай

Нароченият за екстрадиция Иван Тилев: Бях обикновен служител, не смятам, че съм бил в престъпна група

„ Аз бях най-обикновен чиновник на трудов контракт, самата работа я открих в платформа за търсене на работа. Не считам, че съм бил в незаконна група ”, това сподели пред Пловдивския апелативен съд 23-годишният Иван Тилев, който е застрашен от екстрадация в Германия.
Прочетете още
Припомняме, че той, е работил в колцентър на компания, която предлага на немски жители да влагат пари в акции. Мистериозно парите на някои от тях изчезват, както и притежателите на компанията, след което е последвала профилирана интервенция на българките и немските управляващи.

„ В нито един миг не смятах, че се прави незаконна активност и не съм се усъмнил, че мамим клиентите. На 27 юли, в офиса влезе немската прокуратура, както и ГДБОП и всички бяха доста сюрпризирани от акцията, само че в следствие разбрахме, за какво се организира ”, разяснява Тилев.

Той твърди, че е съдействал напълно на немската прокуратура, само че една година по-късно, когато е отишъл да си изкара паспорт, е бил арестуван с европейска заповед за арест.

„ Никога не съм получавал такива суми, каквито написа в обвиняването. За мен е значимо аз да бъда съден по обективен метод и не считам, че в Германия мога да го получа. Искам да знам, че България желае да се грижи за жителите се. Смятам да пребивавам тук, да имам семейство и да оказвам помощ за развиването на България. Готов съм на цялостно подпомагане за българската прокуратура и съд и за немските управляващи. Моля ви да не ме екстрадирате, с цел да може всичко да бъде почтено ”, съобщи той.

Иван Табаков - юрист на обвиненият разяснява, че тук е осъществено закононарушението и тук би трябвало да бъде разследвано от нашите органи.

„ Твърди се, че закононарушението е осъществено на територията на република България. Има абдикации нашите органи да проверяват дали има закононарушение, само че няма безусловно никакви събрани доказателства от българските проверяващи органи ”, съобщи юрист Иван Табаков.

Размерът на общата финансова машинация е към 14 млн.,като съответно от Иван търсят 800 хиляди и се твърди, че е измамил хора за 800 хиляди евро., само че Иван не е бил наясно, че се прави нещо неправилно в нито един миг, уточни юристът на Тилев, като добави, че младият мъж не е имал нито противоположна връзка с клиентите, нито достъп до сметките, той просто е работил на трудов контракт и е търсил клиенти.

Според държавното обвиняване Окръжен съд в Пазарджик вярно е решил всички условия по отношение на екстрадицията на Иван Тилев.

“Моля да отхвърлите жалбата на обвинения и да потвърдите решението на Окръжения съд ”, добави още прокурорът.

Десетки близки на 23-годишния Иван Тилев се събраха тази заран пред постройката на Апелативен съд-Пловдив, с цел да изразят поддръжката си към него, с цел да не бъде екстрадиран в Германия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР