Аз бях много приятно изненадан от тази силна мобилизация на

...
Аз бях много приятно изненадан от тази силна мобилизация на
Коментари Харесай

Френският посланик: Бях приятно изненадан от мобилизацията на българското общество срещу насилието

„ Аз бях доста прелестно сюрпризиран от тази мощна готовност на българското общество, от груповото осъзнаване на един подобен ужасяващ акт на принуждение. Цялото общество, а и освен то - експерти, съдии, служители на реда и политици се активизираха и в понеделник видяхме, че те се събраха в Народното събрание, с цел да одобряват нужните промени “. Това съобщи негово превъзходителство посланика на Франция в България  Жоел Мейер пред Нова ТВ.

Той акцентира, че насилието не е някакъв български феномен.

„ Във Франция също се сблъскваме с сходни феномени и още при встъпването си в служба, преди към 7 години, президентът Макрон пое задължението да се бори против домашното принуждение. Въпросът е многопластов. На първо място той е юридически. И се касае до това да бъдат увеличени наказванията за причинителите. Но има и ограничения, които са ориентирани към самите жертви – те да бъдат предразположени да приказват, да бъде основано доверие, с цел да споделят случилото се. И третият миг е обвързван с образованието. Обучението преди всичко на служителите на реда, които одобряват тези жертви, които би трябвало да проведат разпита с тях, които би трябвало да схванат кои са точните условия на случилото се. Много е значимо ограниченията да освен против причинителите, само че и в поддръжка на жертвите. Всички сме наранени от домашното принуждение. Това е въпрос, който ни връща още към първите години в учебно заведение. Естествено имаме още доста да създадем, само че най- значимото е този проблем да бъде съзнателен на групово равнище, тъй че случаите да не се повтарят “, разяснява той.

Дипломатът акцентира, че фамилията играе изключителна роля в отношението ни към другите.

„ Това, което се опитваме да научим децата е, че те би трябвало да почитат дамите. И едно такова образование дава своите плодове. Основно, на което мисля, че научих моите деца е, че би трябвало да бъдат съпричастни, да не си мислят, че това, което се случва не ги визира. Тоест да бъдат дейни, да окажат поддръжка и в това време да осведомят за случилото се.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР