Аз бих поел отговорността да стана премиер, но не бих

...
Аз бих поел отговорността да стана премиер, но не бих
Коментари Харесай

Кирил Петков: Аз бих поел отговорността да стана премиер

Аз бих поел отговорността да стана министър председател, само че не бих поставял изискване към нашите сътрудници, тъй като може да има и по-добър претендент, съобщи водачът на „ Продължаваме промяната” /ПП/ Кирил Петков в ефира на "Здравей, България ".
Той разяснява проблема "Досиетата Пандора ", ръководството на Политическа партия, както и въпросът с канадското поданство.
„ Целият ми бизнес беше напълно в България. Винаги съм считал, че налозите ни са задоволително ниски, с цел да си заплащам всичко в България и да не мисля за спомагателни оптимизации. Има и вложители, които избират разнообразни юрисдикции”,
Според него фокусът към проблема „ Досиетата Пандора” би трябвало да е различен.
„ Когато се знае, че офшорните компании не са нещо хубаво, а данъкът в България е невисок - би трябвало да използваме това. Можем да се превърнем в портал за европейските пазари. Тук те ще заплащат ниски налози, и то легално”, изясни Петков.
Той разяснява и елементи от програмата на новата си партия.
„ КПКОНПИ би трябвало да стартира да работи доста по-силно. Имаме цялата нормативна база, само че интензивността я няма. Ако желаеме да приказваме за 0 корупция, то тази организация би трябвало да работи различно”, сподели Петков.

С кого биха управлявали „ Продължаваме промяната”?
„ Ние не държим всичко да е от нас, а най-големите потенциали да са министри. Ще седем на съдружна маса, в случай че гласоподавателите по този начин ни подредят, ще приказваме кои са вероятните претенденти и кой е с най-хубавата подготовка. Аз бих поел отговорността да стана министър председател, само че не бих поставял изискване към нашите сътрудници, тъй като може да има и по-добър претендент. Трябва да спрем с концепцията "едни наши хора на едни позиции " Ние няма да спънем по име никого, в случай че усетим, че е по-добър потенциал от нас. Време е да вкараме експертиза и познания и страната тя да тръгне напред”, добави Петков.
„ Ние сме безусловно наясно, че бъдещото ръководство ще е съдружно. В обединенията би трябвало да има и доза компромис. За Има Такъв Народ вратата също ще бъде отворена. Отказахме да бъдем техни министри, тъй като имаме друга визия за икономическо развиване. Там има много друга идея. Ние желаеме висок напредък, независимост за бизнеса, вложения в образованието и опазването на здравето. Не ни е чак толкоз значимо, колкото на тях, бюджетът да бъде на плюс. Ние не влизаме в политиката с его - слагаме интереса над нашите персонални усеща. Това, че са ни обиждали за компании в Народното събрание е настрана, това са други проблеми. Ще има хора, които ще използваме като мост от Има Такъв Народ ", сподели Петков.
Според „ Продължаваме промяната” налозите не би трябвало да се пипат. Те се афишират и за промяната на основния прокурор.
„ Големият потенциал на Лозан Панов е в прокуратурата и считам, че той би трябвало да е основен прокурор. Президентът Румен Радев също би трябвало да остане на поста си”, сподели Петков.

Казусът с канадското поданство
„ Аз имам вяра, че значимият миг в проблема е 21 април. Конституцията е спазена. Бих се радвал Конституционният съд да ме конституира като страна в това дело, с цел да показва цялата си аргументация”, изясни Петков.
"Бих се разочаровал, в случай че оттук насетне българи в чужбина, които вършат всичко допустимо да се върнат у нас, нямат право да влизат в ръководството, до момента в който не се одобряват бележките от непознатите страни. Това за мен ще е леко предаване на суверенитета ", уточни още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР