Айнтрахт нанесе на Байерн първата загуба в Бундеслигата от началото

...
Айнтрахт нанесе на Байерн първата загуба в Бундеслигата от началото
Коментари Харесай

Исторически Айнтрахт разнищи Байерн Мюнхен с 5:1!

Айнтрахт нанесе на Байерн първата загуба в Бундеслигата от началото на сезона и го направи по впечатляващ метод. Тимът от Франкфурт разруши баварците с 5:1.Домакините стартираха мача на доста високо равнище и имаха преимущество в първите минути. Баварците се оправиха с първите офанзиви на противника, само че в 12-ата минута позволиха гол. След неточност на Мазрауи топката се озова в Чаиби на прелестна позиция в наказателното поле. Той стреля, а топката се удари в гредата, само че по-късно отиде при Мармуш, който не сбърка.

Айнтрахт продължи да господства и след гола, като малко по-късно се стигна до безредие в наказателното поле на гостите, само че в последна сметка те съумяха да изчистят. Към 20-ата минута Байерн стартира да играе повече с топката и се появиха рискови обстановки и пред Трап. В 25-ата минута Кейн имаше отличен късмет да изравни. Той бе изведен от Горетцка, само че стреля около вратата.Чупо-Мотинг също имаше опция да стреля от добра позиция, само че Трап се оправи с удара. Защитата на баварците обаче сподели нова неустойчивост и това докара до втори гол във вратата на Нойер. Ким загуби топката от Ебимбе. Френският халф напредна, Дйвис и Упамекано не съумяха да го спрат, и той съумя да прокара топката около вратаря за 2:0.

Тимът на Тухел опита да отговори, само че удар на Горетцка мина над вратата. Последва неточност на Кимих в центъра на терена. Мармуш напредна през центъра и пусна към Ларсон, който приключи чудесно бързата офанзива. Авторът на втория гол Ебимбе имаше блестяща интервенция в отбрана, като съумя да попречи на Кейн да насочи топката към мрежата малко пред вратата.

Байерн потегли по-агресивно в предни позиции, което отвори повече пространства за домакините. Пробив на Чаиби приключи с негов удар, който отиде в ръцете на Нойер. Баварците се върнаха в мача малко преди почивката след красиво попадение на Кимих. Сане получи топката отдясно и пусна към халфа, който прелестно насочи топката към вратата.

Опитите на Байерн да обърне мача бяха спрени в зародиш, защото отборът на Тухел не можеше да се оправя с офанзивите на противника. Отлично бързо нахлуване за следващ път изненада отбраната на първенците. Чаиби напредне и пусна към Ебимбе, а юношата на Пари Сен Жермен се разписа за повторно в мача. Баварците пък пропускаха своите благоприятни условия. Чупо-Мотинг пропиля отличен късмет в 56-ата минута, когато бе изведен от Коман.

Тухел продължи със промените, само че баварците като че ли към този момент се бяха примирили със загубата. Неприятните вести за баварците продължиха и Серж Гнабри се контузи малко след влизането си в игра и трябваше да бъде сменен. Зрителите на “Дойче Банк Парк ” се забавляваха в последната част на мача, в която Айнтрахт умерено доиграваше мача без да разрешава на противника да си тръгне с някакъв по-достоен резултат.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР