Айнтрахт (Франкфурт) пропусна да се доближи само на 4 точки

...
Айнтрахт (Франкфурт) пропусна да се доближи само на 4 точки
Коментари Харесай

Вердер сложи край на впечатляващата серия на Айнтрахт

Айнтрахт (Франкфурт) пропусна да се приближи единствено на 4 точки от лидера в Бундеслигата Байерн (Мюнхен), който победи в предходния кръг. Днес тимът на Адолф Хютер загуби с 1:2 от Вердер (Бремен) и това беше първото му проваляне от средата на декември. Серията на Айнтрахт без загуба беше от 11 мача и по всичко изглеждаше, че ще продължи, откакто Андре Силва се разписа за 19-и път през сезона. През второто полувреме обаче Теодор Гебре Селасие и Джошуа Сарджънт донесоха обрата в интерес на Вердер.

Вердер игра безобразно при загубата с 0:4 от Хофенхайм, само че през днешния ден представянето беше радикално друго. Домакините оставиха противника да владее самодейността през цялото време и бяха осъдени. В 9-ата минута Филип Костич центрира, а Андре Силва скочи най-високо в наказателното поле и с глава продължи топката към далечния ъгъл на вратата. Преди центрирането Айнтрахт извърши корнер, а в действителност трябваше да бъде отсъден навън.

Айнтрахт елементарно стигаше до наказателното поле на бременци и в 17-ата минута пред Андре Силва се откри нов късмет, само че той стреля едва и Иржи Павленка избави. В 29-ата минута Джошуа Сарджънт изравни, само че голът му беше анулиран поради засада.

Малко по-късно домакините пропуснаха най-чистото си състояние през първото полувреме. Милот Рашица си освободи пространство за удар и изненада Кевин Трап, само че топката се отби от гредата.

Айнтрахт не си взе поука от няколкото положителни офанзиви на Вердер в минутите преди почивката и незабавно след нея получи гол. Гебре Селасие се оказа непокрит пред наказателното поле и стреля тъкмо по диагонала за 1:1. В

62-ата минута при идентична обстановка Максимилиан Егещайн изведе Сарджънт и той не сбърка - 2:1. Първоначлано останаха известни подозрения за засада, само че те бяха разсеяни след инспекция благодарение на ВАР.

Айнтрахт имаше потребност от много време, с цел да се окопити. Преди това Вердер вкара още един гол, само че този път засадата беше реалност. В края домакините се прибраха в половината си и отбиваха всички центрирания към наказателното поле.

Победата прати " бременските музиканти " на 12-о място в класирането с 26 точки, колкото има и Хофенхайм. В идващия кръг тимът на Флориан Коофелт ще гостува на Кьолн, а Айнтрахт ще посрещне Щутгарт.

Бундеслига 23 кръг, петък 26 февруари  Вердер (Бремен) 2:1краен резулат  Айнтрахт (Франкфурт)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР