Айфеловата кула затваря поради стачка на персонала. Двете синдикални организации

...
Айфеловата кула затваря поради стачка на персонала. Двете синдикални организации
Коментари Харесай

Париж: Айфеловата кула затваря поради стачка на персонала

Айфеловата кула затваря заради стачка на личния състав. Двете синдикални организации на чиновниците на Айфеловата кула са подали уведомление за стачка от този понеделник, 19 февруари. Това заяви компанията-оператор на паметника (Sete).

„ Поради уведомление за стачка от част от личния състав на Айфеловата кула, нейното отваряне ще бъде прекратено на 19 февруари 2024 година Каним ви да се консултирате с нашия уеб страница преди пътешестване или да отложите визитата си “, се споделя в уеб страницата.

Тази стачка беше гласувана единомислещо на общото заседание предходната седмица, по апел на CGT и Force Ouvrière. Двете синдикални организации желаят от кметството на Париж, мажоритарен акционер в Sete, да бъде „ рационално във връзка с финансовите си условия, с цел да подсигурява устойчивостта на паметника и компанията, която го ръководи “.

Синдикатите осъждат неприятното финансово ръководство

Синдикатите осъждат по-специално неприятното финансово ръководство на постройката от страна на град Париж, който има 99% от капитала на компанията и който ще бъде заставен да усили таксата, която събира върху приходите си.

Тази такса, събирана от общината, ще се усили от 16 милиона на 50 милиона годишно.

„ Преживяхме Covid, тъй че загубихме 130 милиона евро доходи, откогато бяхме затворени за една година. Така че в реалност се оказваме с настоящ дълг, който безусловно не беше плануван, от 100 милиона “, показва Стефан Дию, пратеник на CGT за чиновниците на Айфеловата кула, пред France Info.

Чрез тази стачка синдикатите упорстват за „ заможен проект “ за икономическото бъдеще на Айфеловата кула.

„ Един координиран проект за финансовото и икономическо бъдеще на кулата значи такса, която не се отразява във ведомостта за заплати, което към момента разрешава асансьорите да бъдат осъвременени и да се поддържат работните и бъдещите планове “, изяснява член на офиса на CGT на BFM Париж Ил дьо Франс.

Айфеловата кула един път към този момент беше затворила

Айфеловата кула към този момент беше затворила вратите си по същите аргументи на стогодишнината от гибелта на своя инженер Густав Айфел на 27 декември. CGT осъди проблемите на ръководството. Профсъюзната организация счита, че икономическият модел е „ прекомерно упорит и неплатежоспособен “ и осъжда „ увеличение на приходите въз основа на задачите за годишна посещаемост от 7,4 милиона гости “, т.е. „ равнища на посещаемост, непостигани до момента “.

Този апел за стачка може да бъде възобновен и заплашва да има последици при визити през тази седмица, когато пък са учебните ваканции на учениците във Франция.

Източник: Le Point/Превод:

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News   

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР