Axioma беше конфискувана в Гибралтар през март, след като американската

...
Axioma беше конфискувана в Гибралтар през март, след като американската
Коментари Харесай

Конфискувана руска суперяхта за $75 млн. отива на търг frognews.bg

Axioma беше иззета в Гибралтар през март, откакто американската банка JPMorgan разгласи, че притежателят и Дмитрий Пумпянски не е платил заем на стойност 20 милиона $. Пумпянски е в листата на глобените руснаци, написа БНР.

Дългата 72.5 метра и половина яхта ще се продаде на търг във вторник. Очакваната цена е по-ниска от действителната й стойност.

Плавателният съд е арестуван в Гибралтар през март като благосъстоятелност на някогашния член на борда на шефовете на Pipe Metallurgical Company (TMK) Дмитрий Пумпянски – име от описите със глобени от Европейски Съюз, Англия, Съединени американски щати и Канада.

Продажбата е поискана от американската капиталова банка JPMorgan, на която съгласно разнообразни изказвания Пумпянски дължи над $20 милиона. Всъщност правосъдният иск на банката е и мотивът яхтата да бъде арестувана от държавното управление на Гибралтар. Аргументът на JPMorgan е, че глобите в тази ситуация значат нарушаване на изискванията на кредитиране, защото банката не може да приема заплащания от олигарха.

Според The ​​Guardian, представител на JPMorgan не е прецизирал дали част от приходите ще бъде предоставена за потребностите на украинци, принудени да изоставен домовете си, бягайки от войната. Той обаче е оповестил, че „ JPMorgan удвоява филантропския си ангажимент от $5 милиона на $10 милиона, с цел да помогне за справяне с ескалиращата рецесия с украинските бежанци “.

В яхтата могат да нощуват 12 души в 6 каюти. Оборудвана е с плувен басейн, джакузи, спа, 3D кино, има опция за гмуркане и каране на водни ски, както и пространство за 20-членен екипаж.

Първоначално откакто е издигната през 2013-та година яхтата се назовава „ Червения площад “ и е била давана чартърен за близо 552 хиляди $ на седмица.

Дмитрий Помпянски е притежател на компания за произвеждане на стоманени тръби - снабдител на съветският енергиен колос Газпром. 58-годишният съветски олигарх има положение от над 2 милиарда $ и е в листата на глобените от Европейския съюз, Съединените щати и Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР