Автошествието на протестиращите шофьори срещу ограниченията заради коронавируса получи забрана

...
Автошествието на протестиращите шофьори срещу ограниченията заради коронавируса получи забрана
Коментари Харесай

Брюксел и Париж забраниха Конвоя на свободата да припарва в града

Автошествието на протестиращите водачи против рестриктивните мерки поради ковид получи възбрана да влиза в Брюксел и Париж.

Властите в белгийската столица обявиха през днешния ден, че са забранили достъпа до града на общоевропейския " ескорт на свободата ", съобщи Ройтерс.

Очакваше се автомобилното шествие да дойде в понеделник в града, в който са разположени централите на институциите на Европейския съюз и НАТО. По-рано конвоят беше неразрешен и от управляващите в Париж, където бе ситуирана тежка военна техника.

Протестиращите потеглиха през вчерашния ден от Южна Франция на проява, наречена " ескорт на свободата ". Париж и Брюксел бяха избрани като места, където да се съберат недоволните от ограничаващите ги ограничения. Участниците в конвоя, въодушевени от митингите на техните събратя в Канада, упорстват за унищожаване на наложените поради COVID-19 ограничаващи ограничения.

https://www.facebook.com/corinne.serrat.984/videos/636872920856894

" Федералната полиция ще упражнява надзор върху моторните транспортни средства по основните пътища към Брюксел, които идват да показват в Белгия. Регионът на Брюксел и град Брюксел ще издадат разпореждания, забраняващи демонстрациите с камиони на своя територия ", съобщи районното държавно управление на града, като добави, че до момента управляващите не са получили искане за осъществяване на митинг.

Протестите на водачите се разпростряха на разнообразни континенти и се разрастват, като конфликти с органите на реда имаше освен в Канада, само че и в Нова Зеландия. Канадските водачи пък блокираха два гранични пункта със Съединени американски щати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР