Авторите на изследването препоръчват засилване на превантивната дейност като средство

...
Авторите на изследването препоръчват засилване на превантивната дейност като средство
Коментари Харесай

Как да пресечем престъпността сред бежанците?

Авторите на проучването предлагат усилване на превантивната активност като средство против закононарушенията, осъществявани от бежанци. Криминолозите Кристиан Пфайфер, Дирк Байер и Сьорен Клим упорстват за повече езикови курсове, спорт и практикантски места за идващите в Германия бежанци. Криминолозите са изготвили проучването по предписание на немското министерство за младежта и фамилията. Те са проучили престъпните статистики от последните две години, съгласно които броят на закононарушенията в Германия се е нараснал.

В Долна Саксония криминолозите са открили взаимовръзка сред повишаването на престъпността и притока на бежанци. Между 2014 и 2015 година броят на записаните от полицията закононарушения в тази немска провинция е повишен с 10,4 %. В 92,1 % от случаите причинителите са бежанци. В прочут смисъл това не е изненадващо, като се има поради, че огромна част от бежанците са млади мъже на възраст сред 14 и 30 години. Известно е, че хората в тази възрастова група са по-склонни да правят закононарушения.

Авторите на проучването акцентират, че против бежанци са подадени двойно повече тъжби за осъществени закононарушения, в сравнение с против локалните жители.

Склонността към принуждение зависи основно от вероятностите за оставане в Германия и от произхода на причинителите. Кристиян Пфайфер разяснява, че бежанците от войни, които имат шансове да останат в Германия, се държат относително сдържано. Криминогенната картина е "напълно друга " при тези, които след идването си схващат, че са нежелани в тази страна и нямат никакви шансове за работа. Така да вземем за пример сирийците, иракчаните и афганистанците правят доста по-малко закононарушения спрямо хората от Магреба, акцентира Кристиян Пфайфер.

Липсата на дами

Подслоняването на бежанците също играе избрана роля. Важен аспект от казуса е фактът, че бежанците в Германия доста постоянно живеят в мъжки групи, без дами, които да се грижат за тях. "Липсата на дами оказва негативно въздействие на всички места ", добавя криминологът Пфайфер. Тя в действителност усилва заплахата младите мъже "да се ориентират по правила за неустрашимост, които легитимират насилието ", четем в проучването на криминолозите. Ето за какво Кристиан Пфайфер счита, че концепцията за събиране на разграничените фамилии на бежанци "не е неразумна ". С оглед на идните съдружни договаряния, криминологът приканва политиците да дадат нови импулси на миграционната политика. Според него са нужни обилни финансови средства, с които родните страни да бъдат подкрепени по този начин, че да могат да одобряват назад сънародниците си с отхвърлени молби за леговище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР