Авторите на доклада посочват, че досега правителството не се е

...
Авторите на доклада посочват, че досега правителството не се е
Коментари Харесай

Доклад на британската външна комисия: Правителството не се справя със заплахата от Вагнер

Авторите на отчета показват, че до момента държавното управление не се е отнесло съществено към заплахата от " Вагнер " и други наемнически компании и приканват организацията на Евгений Пригожин да бъде оповестена за терористична.

Комисията за първи път употребява открити източници за следствие и посочва поименно физически лица и компании, свързани с " Вагнер ". Освен това в отчета от 82 страници са включени и свидетелски показания на някогашен високопоставени наемник.

Бъдещето на " Вагнер " остава нестабилно след краткотрайния протест на наемниците против съветските управляващи. Но английската комисия предизвестява, че наемническата формация е " високоефективна " в това да се реорганизира и че към момента съставлява " сериозна опасност за националната сигурност на Обединеното кралство и съдружниците му ".

Авторите на отчета приканват държавното управление " да работи по-бързо и по-твърдо " и да наложи наказания против физически лица, свързани с по-широката мрежа на " Вагнер ", както и да предприеме незабавни ограничения за възстановяване на разследващите действия, свързани с наемническата компания.

Някои министри от английския кабинет сега демонстрират " забележителна самоувереност " към " засилващата се процедура " частни военни компании да бъдат употребявани за " злонамерени цели ".

Председателката на комисията Алисия Кърнс съобщи, че от основаването на " Вагнер " преди 10 години до момента английското държавно управление не е развило поредна тактика и не е положило обилни старания да се оправи с наемническата формация. По думите ѝ това е разрешило на компанията на Пригожин да се разрасне, да популяризира пипалата си надълбоко в Африка и стартира да експлоатира страни, които са сложени на колене от спорове и неустойчивост.

Междупартийната комисия показва особена угриженост от " забележителния пропуск ", че " Вагнер " се преглежда най-вече през призмата на Европа, поради обстоятелството, че през последното десетилетие компанията е провела военни интервенции в най-малко седем страни, измежду които Украйна, Сирия, Судан, Либия и Мали.

" Много е тъпо, че едвам при започване на предходната година държавното управление стартира да влага по-големи запаси в изследването на мрежата на " Вагнер ", споделят създателите на отчета.

" Поради това държавното управление е по-малко квалифицирано да реагира на еволюцията на мрежата ", предизвестяват те.

Комисията заключава, че английското държавно управление страда от " фундаментална липса на познание и на политики " във връзка с рисковите частни военни групировки от вида на " Вагнер ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР