Автори на музикални хитове се събират в Лондон в събота

...
Автори на музикални хитове се събират в Лондон в събота
Коментари Харесай

Само мъже са номинирани за най-добър артист на наградите БРИТ

Автори на музикални шлагери се събират в Лондон в събота за английските награди за поп музика БРИТ, помрачени от напълно мъжкия състав на номинираните за актьор на годината на фона на въвеждането на полови неутрални категории, заяви Ройтерс.

Първите награди за актьор на годината и за интернационален актьор на годината след премахването на обособените категории за мъже и дами бяха връчени през 2022 година надлежно на Адел и на Били Айлиш. Тази година за актьор на годината са номинирани единствено мъже - Хари Стайлс,с Джордж Езра, рапърите Стормзи и Сентръл Сий, диджеят и продуцент Фред, съобщи Българска телеграфна агенция.

На уеб страницата на премиите БРИТ е оповестено изказване на уредниците, в което се показва, че полово неутралните категории са въведени, с цел да може създателите да се правят оценка " само въз основа на качествата и известността на работата им, а не поради това кои са или по какъв начин избират да се разпознават ". В изказването се показва също, че уредниците " споделят разочарованието ", че измежду номинираните няма дами. " Ключов фактор е, че за жал има релативно малко сполучливи продукции от дами през 2022 година спрямо тези, основани от мъже ".

Измежду 71 претенденти, които дават отговор на изискванията и са попаднали в дългия лист, едвам 12 на 100 били дами. Миналата година дами завоюваха в 10 от 15-те наградни категории. Организаторите показват, че 42 на 100 от тазгодишните номинации са дами или групи с присъединяване на дами, измежду които Бионсе, Тейлър Суифт и Лизо, които са измежду петимата кандидати за наградата за интернационален актьор на годината.

Стайлс, който предходната седмица завоюва " Грами " за албум на годината, води по номинации - в четири категории, дружно с инди рок дуета " Ует Лег ". Те ще се конкурират със Стормзи, Фред и рокерите от " 1975 " за най-хубав албум.

За ария на годината са номинирани " Merry
Christmas " на Ед Шийран и Елтън Джон, Луис Капалди с " Forget Me ", " As It Was " на Хари Стайлс и отличената с " Грами " " Unholy " на Сам Смит и Ким Петрас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР