Авторът прави определени твърдения, които не са изрично потвърдени от

...
Авторът прави определени твърдения, които не са изрично потвърдени от
Коментари Харесай

Антъни Блинкен признава, че войната е загубена и дава оферта на Кремъл?

Авторът прави избрани изказвания, които не са категорично доказани от Дейвид Игнейшъс. Последният признава, че Блинкен „ е почнал да възнамерява възможен следвоенен боен баланс “. Той също по този начин се базира на „ демилитаризиран статут “.

Статията също по този начин загатва изявление за вести в Държавния департамент.

Изявленията, приписани от създателя на Блинкен, остават да бъдат доказани.

(ред. Global Research)

***

Дейвид Игнейшъс е представител на Държавния департамент на Съединени американски щати през цялата си кариера. Той преди малко беше извикан от сегашния държавен секретар Антъни Блинкен (вдясно), с цел да съобщи незабавно ново известие до президента Владимир Путин, Съвета за сигурност и Генералния щаб в Москва.

За първи път от началото на специфичната военна интервенция предходната година, воюващата страна във Вашингтон предлага условия за отстъпки за задачите на сигурността на Русия категорично и непосредствено, без украинците да пречат.

Условията, които Блинкен е споделил на Игнейшъс да отпечата, се появиха в изданието на Washington Post от 25 януари.

Териториалните отстъпки, които Блинкен предлага, включват Крим, Донбас и Запорожие, Херсонски „ сухопътен мост, който свързва Крим и Русия “. На запад от река Днепър, на север към Харков и на юг към Одеса и Николаев, Блинкен внесе за първи път приемането от страна на Съединени американски щати на „ демилитаризиран статут “ на Украйна. [Това не е категорично прегледано в публикацията на Игнейшъс]

Също по този начин, единодушието на Съединени американски щати да лимитират разполагането на HIMARS, бойни транспортни средства на пехотата на Съединени американски щати и НАТО и танковете Abrams и Leopard до точка в Западна Украйна, от която те могат да „ маневрират... като възпиращо средство против бъдещи съветски офанзиви “.

Това е предложение за компромис – делене през демилитаризирана зона (ДМЗ) в източната част на Украйна в подмяна на прекъсване на плануваната съветска атака, разрушаваща укрепленията, железопътните възли, дислокациите на войските и летищата на запад, сред полската и румънската граници, Киев и Лвов и резултат, който Блинкен предлага и двете страни да нарекат „ обективен и дълготраен мир, който поддържа териториалната целокупност на Украйна “.

Също по този начин в препоръчаната договорка на Блинкен има предложение за директно американско-руско съглашение за „ възможен следвоенен боен баланс “; „ че няма Трета международна война “; и без украинско участие в НАТО с „ гаранции за сигурност, сходни на член 5 на НАТО “.

Блинкен също по този начин сподели на Washington Post да разгласи, че Съединени американски щати ще зачитат „ заповедта на Путин за нуклеарна ескалация “ и ще одобряват съветските „ аварийни сили, в това число стратегически бомбардировачи, избрани прецизни оръжия и, несъмнено, тактически и стратегически нуклеарни оръжия. ”

Президентът Путин загатна за съветския отговор, който е разискал със Ставката и Съвета за сигурност предходната седмица.

Путин е споделил това на среща със студенти в сряда, часове след обявата на Блинкен.

„ Мисля, че хора като вас най-ясно и най-точно схващат нуждата от това, което Русия прави в този момент, с цел да поддържа нашите жители на тези територии, в това число Луганск, Донецк, Донбас като цяло и Херсон и Запорожие “, сподели президентът.

" Целта, както неведнъж съм обяснявал, е на първо място да защитим народа и Русия от заканите, които се пробват да ни основат в нашите лични исторически територии, прилежащи на нас. Не можем да позволим това. Така че е извънредно значимо, когато младежи като вас с оръжие в ръце пазят ползите на своята дребна и огромна Родина и го вършат умишлено ", съобщи още той.

Продължавайте да четете, доста деликатно, като разбирате, че руснаците нямат доверие на нищо, казано от американски публични лица, минимум от устата на Блинкен, Игнейшъс и Уошингтън Пост; и разбирането, че това, което Путин и Ставката споделят, че имат поради под „ прилежащите на Русия исторически територии “ и „ дребната и огромна татковина “, е напълно ясно.

Следвайте какво е споделил Блинкен на Игнейшъс да отпечата, преди Путин да издаде отговора си. Пропагандните термини са подчертани с удебелен шрифт, с цел да значат противоположното - публичните позиции, от които Блинкен се пробва да се отдръпна и да резервира лицето си.

***

Блинкен размишлява върху реда след войната в Украйна

От Дейвид Игнейшъс, 25 януари 2023 г

Администрацията на Байдън, уверена, че Владимир Путин се е провалил в опита си да заличи Украйна, стартира да възнамерява възможен следвоенен боен баланс, който ще помогне на Киев да възпре всяко повтаряне на бруталната инвазия на Русия.

Държавният секретар Антъни Блинкен очерта тактиката си за украинския край и следвоенното въздържане по време на изявление в понеделник в Държавния департамент. Разговорът предложи извънредно проучване на някои от най-трудните въпроси, свързани с разрешаването на украинския спор, който заплаши световния ред.

Блинкен категорично приветства военната поддръжка на Германия за Украйна в миг, когато Берлин е ударен от някои други съдружници в НАТО, че не е дал бързо танкове Leopard на Киев.

„ Никой не би планувал степента на военната поддръжка на Германия “, когато войната стартира, сподели Блинкен. „ Това е огромна смяна, която би трябвало да признаем. “

Той също по този начин акцентира решимостта на президента Байдън да заобикаля пряк боен спор с Русия, даже когато оръжията на Съединени американски щати оказват помощ за смазването на инвазивната мощ на Путин.

„ Байдън постоянно е подчертавал, че едно от условията му в Украйна е да няма Трета международна война “, сподели Блинкен.

Колосалният крах на Русия да реализира военните си цели, има вяра Блинкен, в този момент би трябвало да подтикне Съединените щати и техните съдружници да стартират да мислят за формата на следвоенна Украйна - и по какъв начин да се сътвори обективен и дълготраен мир, който поддържа териториалната целокупност на Украйна и й разрешава да възпира и, в случай че е належащо, да се пази против всяка бъдеща експанзия. С други думи, Русия не би трябвало да може да си почива, да се прегрупира и да нападна още веднъж.

Рамката за въздържане на Блинкен е малко по-различна от миналогодишните полемики с Киев по отношение на гаранции за сигурност, сходни на член 5 на НАТО. Вместо такова публично заричане в контракта, някои публични представители на Съединени американски щати от ден на ден имат вяра, че ключът е да се дадат на Украйна инструментите, от които се нуждае, с цел да се отбрани.

Сигурността ще бъде обезпечена от мощни оръжейни системи - изключително ризница и противовъздушна защита - дружно със мощна, некорумпирана стопанска система и участие в Европейския съюз.

Сегашният акцент на Пентагона върху даването на Киев на оръжия и образование за маневрена война отразява тази дълготрайна цел за въздържане.

„ Значението на маневрените оръжия не е единствено да дадат мощ на Украйна в този момент да си върне територия, само че и като възпиращ фактор против бъдещи съветски офанзиви “, изясни чиновник на Държавния департамент, осведомен с мисленето на Блинкен.

„ Маневрата е бъдещето ", добави той.

Разговорът с Блинкен предложи някои подмятания за интензивните полемики, които се водят от месеци в администрацията за това по какъв начин войната в Украйна може да бъде прекъсната и бъдещият мир да бъде поддържан. Стандартната формула на администрацията е, че всички решения в последна сметка би трябвало да се вземат от Украйна и Блинкен повтори тази линия.

Той също по този начин поддържа желанието на Украйна за обилни облаги на бойното поле тази година. Но Държавният департамент, Пентагонът и Съветът за национална сигурност също мислят напред.

Крим е особена дискусионна тематика. Във Вашингтон и Киев има необятно публикувано мнение, че връщането на Крим с военна мощ може да е невероятно. Всеки украински боен прогрес тази година в Запорожка област, сухопътният мост, който свързва Крим и Русия, може да заплаши съветския надзор.

Но всеобхватна украинска акция за завземане на Кримския полуостров е нереалистична, считат доста американски и украински публични лица. Това частично се дължи на обстоятелството, че Путин уточни, че нахлуване над Крим би било бариера за нуклеарна ескалация.

Администрацията споделя настояването на Украйна, че Крим, който беше завзет от Русия през 2014 година, в последна сметка би трябвало да бъде върнат. Но в кратковременен проект това, което е от решаващо значение за Киев, е Крим към този момент да не служи като база за офанзиви против Украйна.

Една формула, която ме интересува, е демилитаризиран статут с отсрочени въпроси за окончателния политически надзор. Украински чиновници ми споделиха предходната година, че са обсъждали такива благоприятни условия с администрацията.

Докато Блинкен претегля разновидностите в Украйна, той е по-малко обезпокоен от рисковете от ескалация, в сравнение с някои наблюдаващи. Това частично се дължи на това, че той има вяра, че Русия е сдържана от голямата мощ на НАТО.

„ Путин продължава да държи някои неща в запас заради неуместния си боязън, че НАТО може да нападна Русия “, изясни чиновник, осведомен с мисленето на Блинкен.

Тези съветски аварийни сили включват стратегически бомбардировачи, избрани високоточно управляеми оръжия и, несъмнено, тактически и стратегически нуклеарни оръжия.

Отказът на Блинкен да подлага на критика Германия по въпроса за освобождението на танкове Leopard илюстрира това, което беше повече от година ръководство на съюза, с цел да се защищити проукраинската коалиция от раздробяване. Блинкен е записал стотици часове – по телефона, във видео срещи и пътувания в чужбина – с цел да резервира тази коалиция непокътната.

Тази единодушие ще стане още по-важна, защото войната в Украйна се придвижва към края на играта. Тази година Украйна и нейните съдружници ще продължат да се борят за прогонването на съветските нашественици. Но както в последните години на Втората международна война, планирането на следвоенния ред към този момент е почнало - и построяването на система от военни и политически съюзи, които могат да възстановят и поддържат мира, който Русия разруши.

***

Кликнете, с цел да наблюдавате забележките на Путин в формалния превод на Кремъл.

Подчертана с удебелен шрифт в текста на Блинкен е фразата „ мощна, некорумпирана стопанска система и участие в Европейския съюз “. Това е посланието на Блинкен към Кремъл, че Съединени американски щати желаят да запазят селскостопанската стопанска система на Украйна, нейните пристанища за експорт на зърно и комерсиалните условия, контрактувани с Европейския съюз преди войната.

Също по този начин Блинкен признава, че ходът на Владимир Зеленски при започване на седмицата, с цел да принуди оставките и уволненията на висши чиновници, значи, че Съединени американски щати ръководят изстрелите в Киев и Лвов.

Нищо не се разкрива в предлагането на Блинкен „ за украинския край и следвоенното въздържане “ за това по какъв начин и кой от страна на Съединени американски щати и Русия да договаря непосредствено по детайлностите. Вместо това има намек, че в случай че руснаците се съгласят да се доверят на американците и да забавят плануваната атака, и в случай че разрешат железопътните линии да останат отворени сред Полша и Лвов, американците ще отвърнат със същото, като задържат доставките на танковете Ейбрамс и Леопард с опция за инспекция в лагери западно от Киев.

Както съветските публични лица обясняват от месеци, не може да се има вяра на никакви американски условия на съглашение на хартия и на нищо, което Блинкен споделя. Добре осведомен самостоятелен боен анализатор разяснява съветските разновидности:

„ Най-добрият отговор е продължение на специфичната военна интервенция, заличаване на украинската войска в сегашните им чували, цялостна деелектрификация и заличаване на логистиката, след което или да се вземе всичко източно от Днепър, или да се сътвори де факто ДМЗ, в това число Харков.

Не може да се има вяра на Блинкен и останалите, че ще продължат, в случай че считат, че имат късмет да забавят времето. Украинските нацисти явно отсъстват от това предложение – и те могат да бъдат разбрани. Знаем, че проблемите няма да имат край, в случай че задачата на съветската денацификация против тях спре в този момент.

***

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР