Автор: Спас Спасов, ДневникНеобезопасени пешеходни подходи на височина повече от

...
Автор: Спас Спасов, ДневникНеобезопасени пешеходни подходи на височина повече от
Коментари Харесай

Дневник: Как Борисов построи булевард по снимки и пусна движението по него преди да е завършен

Автор: Спас Спасов, " Дневник "

Необезопасени пешеходни подходи на височина повече от 10 м над пътните платна, незавършени и неизползваеми пешеходни надлези, стълбища без защитни парапети и без асансьори за хора с двигателни проблеми, неохранявани строителни площадки на метри от жилищни блокове... В това положение министър председателят Борисов остави след себе си варненския бул. " Васил Левски " предишния петък, откакто ненадейно го инспектира и разпореди на кмета на града Иван Портних: " Кажи им да пускат придвижването! ".

``
реклама
Съобщението на Правителствения пресцентър, че министър-председателят ненадейно е решил да нагледа градежа, доближи до медиите в последния работен ден на предходната седмица със незабавни телефонни позвънявания два часа преди събитието. Въпреки уточнението, че " рязане на ленти няма да има " на него незнайно за какво бе поканен и варненския епископ Йоан.



Освен, че подреди стартирането на придвижването по незавършен, необезопасен и към момента невъведен в употреба път, Борисов изясни на жителите на Варна, че преди реконструкцията трасето на булеварда ( който съществува от началото на 70-те години на м.в.), " преди 2 години е било храсталаци и струпан отпадък, а през днешния ден е един бул., издигнат от нищото ".



Борисов сподели също, че от самото начало е управлявал плана за реконструкцията му " по фотоси ". Въпреки това през март м.г. трасето на булеварда ненадейно мина през трибуните на градския стадион " Спартак ", а единствено преди седмица се оказа, че едно от кръговите му кръстовища е елипсовидно и наклонено. Обяснението на премиера по този мотив прозвуча необичайно, комплицирано и неразбираемо:



" Тази елипса, която виждат варненци, в случай че не е кръг, а е елипса, няма да могат да карат. Четири метра има разлика в денивелацията, тъй като проектантите по този начин го бяха създали ", сподели Борисов.



Според формалната информация на общинската администрация във Варна реконструкцията трябваше да коства почти 113 млн. лева, от които 80.5 млн. лева бяха отпуснати от държавния бюджет без да е направен план.



Кадрите са снимани директно след инспекцията на Бойко Борисов на 25 април т.г. Част от предпазните парапети бяха сложени едвам в последния от четирите почивни дни на Великденските празници.

ВИДЕОТО ВИЖТЕ ТУК!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР