Автор: Оливер ЗалетДемократи и републиканци споделят едно и също мнение!

...
Автор: Оливер ЗалетДемократи и републиканци споделят едно и също мнение!
Коментари Харесай

Безразсъдното решение на Тръмп

Автор: Оливер Залет

Демократи и републиканци споделят едно и също мнение! Това е не просто необичайност, тази обстановка във Вашингтон даже съдържа нещо революционно: политици и от двете партии остро осъждат безразсъдното решение на президента Доналд Тръмп да изтегли американските войски от Сирия - в миг, в който опасността от импийчмънт кара двата лагера да водят между тях яростни окопни войни. Това е нещо ново и сензационно, написа m.fakti.bg.

И тъкмо тук е казусът: Тръмп е изпаднал в суматоха. В името на това да набере точки благодарение на популистки ход във външната политика, очевидно е подготвен на всичко - даже да зашлеви пестник на личната си партия. Той знае, че множеството американци са изтощени от многото войни. И таман пред тях президентът прави поклон с решението си да изтегли войските от Сирия.

Президентът под обстрел

В продължение на години Доналд Тръмп бе на процедура невредим. Безбройните рецензии по този начин и не съумяха да го повалят. Самият той намерено обявяваше, че никой не може да го победи. Беше стигнал даже до такава степен, че да съобщи следното: " Няма да изгубя поддръжката на нито един гласоподавател, дори и да гръмна някого посред 5-то Авеню ". Сега обаче Тръмп попадна под обстрел - това си пролича от реакциите на републиканците.

Сенатор Линдзи Греъм, едно от най-верните доверени лица на Тръмп, който другояче не се уморява да повтаря, че следствията против Тръмп са противозаконни, в този момент малко и ясно разгласи по какъв начин прави оценка решението на Тръмп за Сирия: като неточност.

И Мич Макконъл, началник на републиканското болшинство в Сената, който напълно до неотдавна сееше подозрения дали въобще ще допусне процедура по импийчмънт против Тръмп, ненадейно стартира обществено да показва рецензия.

Голямата цел на Тръмп

Но президентът не влиза в тази дискусия. Намиращият се под мощен напън " главнокомандващ " има незабавна потребност от триумфи и най-много от тематики, които да отклонят вниманието на хората от грозящата го процедура по импийчмънт. Популярността на Тръмп пада стремглаво, по тази причина едно евакуиране от Сирия в този момент му идва тъкмо в точния момент.

Всъщност, решението на президента за Сирия не е изненадващо: още през 2018 той се наложи по този въпрос против мнението на тогавашния министър на защитата Джим Матис, който в символ на митинг подаде оставка.

Тръмп не се интересува какви ще са районните и геополитически последствия от изтеглянето на американските войски, нито пък от това, че в района ще възникне рисков властови вакуум, който други страни като Турция, Русия и Иран на драго сърце ще запълнят. Всичко това му е изцяло безразлично. Тръмп се надява да бъде избран отново през ноември идната година, а до тогава всичките му мисли и старания ще са отдадени точно на тази цел. Изтеглянето на войските от Сирия беше и си остава едно от централните предизборни обещания на американския президент. И той ще го извърши - каквото и да се случи.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР