Автор: Блог. Следвайте Гласове в Това, което наистина ме стъписа

...
Автор: Блог. Следвайте Гласове в Това, което наистина ме стъписа
Коментари Харесай

Няколко цитата за това как западната пропаганда подменя фактите за Украйна

Автор: Блог. Следвайте " Гласове " в
Това, което в действителност ме стъписа през миналата година, е дефицитът на правилни разбори в формалните медии и в политиката по отношение на войната в Украйна. Много малко измежду тях, в случай че въобще има такива, са основани на обстоятелства. Повече от 90% от оповестеното е агитация.

„ Западният “ проект беше да вкарат Русия в Украйна, след което да я „ убият “ с стопански наказания. Както сподели Байдън, когато разгласи тези наказания:
„ Ние целеустремено създадохме тези наказания, с цел да увеличим дълготрайните последици върху Русия и да понижим следствията за Съединените щати и нашите съдружници. И желая да бъда явен: Съединените щати не са сами в това. От месеци ние построяваме коалиция от сътрудници, представляваща повече от половината от международната стопанска система. Двадесет и седемте членки на Европейския съюз, в това число Франция, Германия, Италия – както и Англия, Канада, Япония, Австралия, Нова Зеландия и доста други – с цел да засилим общото влияние на нашия отговор.
Тази заран приказвах с водачите н Г-7 и имаме цялостно и тотално единодушие. Ние ще ограничим опцията на Русия да прави бизнес в долари, евро, паунди и йени и да бъде част от световната стопанска система. Ние ще ограничим опцията им да вършат това. Ние ще осуетим способността за финансиране и разгръщане на Русия – на съветската военна мощ. Ние ще се наложим мощно – и ще влошим способността им да бъдат конкурентни във високотехнологичната стопанска система на 21 век. Вече видяхме въздйествието от нашите дейности върху съветската валута, рублата, която рано през днешния ден доближи най-ниското си равнище – за всички времена. Руският стоков пазар потъна през днешния ден. Лихвеният % по заемите на съветското държавно управление скочи с над 15 %. “

Предположенията по отношение на положението на съветската стопанска система, които стоят зад тези наказания, бяха напълно неправилни. Русия към този момент не е с ниско икономическо ниво. Да, нейният Брутният вътрешен продукт в долари беше доста по-нисък от този на множеството европейски страни. Но нейният Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, измерен по покупателната дарба на рублата, беше много висок. Руският Брутният вътрешен продукт също по този начин съдържа доста по-висок % действително произвеждане и по-нисък % съмнителни „ услуги “. Нейният здравен бранш е 5.6% от Брутният вътрешен продукт. В Съединените щати е 16.7%, без да има доста по-добър резултат. Ако погледнем производството на Русия на стомана, бетон и електричество per capita, неща с същинска стойност, ще забележим, че тя е толкоз развита, колкото и други огромни страни със междинен приход в Европа.
Санкциите освен се провалиха, само че удариха назад тези, които ги постановиха. Само погледнете европейската енергийна рецесия. След глобите от 2014 година, когато Русия реинтегрира Крим, тя знаеше какво следва и беше подготвена за него. За няколко седмици рублата отиде толкоз високо, че Централната банка се намеси, с цел да я намали. „ Западните “ компании в Русия бързо бяха завладяни или сменени от съветски. Търговията с Китай и други неевропейски страни набъбна неимоверно. Спадът на съветския Брутният вътрешен продукт за 2022 ще бъде 2.5-2.9%, а не над 20+%, както някои „ западни “ специалисти предвиждаха. Някои от европейските страни, които постановиха глобите, ще имат доста по-остър спад.
Русия беше и е богата. Тя създава доста храни и има всички естествени запаси, за които можем да се сетим. Нейната стопанска система е в огромна степен самодостатъчна. Населението ѝ е добре образовано. Тя има военния запас, с цел да се пази. Как някой си е предствял, че Русия може да бъде сложена на колене посредством наказания, надвишава опциите ми за схващане.
След това пристигна войната. През април опитът за помирение с Киев се провали, откакто Съединените щати попречиха на Зеленски да подпише договорка. Вследствие на това съветските сили се изтеглиха от Киев. Там в нито един миг нямаше задоволително войски, с които да се завладее градът. (Нужни са 1 боец на почти 40 поданици, с цел да се окупира град. Русия имаше единствено половината сили към Киев.) „ Експертите “ оповестиха това за проваляне, до момента в който в действителност Русия мина към различен проект, който изискваше друго разполагане на силите. След това тя завзе Луганска област от Украйна и мина към отбранителна тактичност. Новата цел беше да се изтощят украинските сили с минимални съветски загуби.
След това пристигна. Той се провали. Паралелният украински опит в Харковска област беше по-успешен, като Русия към този момент беше изтеглила по-голяма част от силите си от този регион. Но вземете една карта и погледнете региона Харков, която Русия „ загуби “. Там има малко индустиря и никакви значими естествени запаси. Каква действителна стойност може да има тя за Русия? Южният сухопътен кулоар от Русия до Крим е надалеч по-голям и тъкмо там бяха преместени войските.
Херсонска област западно от Днепър се оказа сложна за достъп за доставки. Новото военно командване изиска 30-хилядната войска, която я държеше, да се реалокира другаде. Руските войски се реалокираха на източния бряг на Днепър без никакви загуби. Украинското военно командване на този регион признава, че се е провалило в главната си задача:
Ген. Майор Андрий Ковалчук, който беше назначен да води Херсонската контраофанзива реши да пресече окупираната от руснаците зона от западната страна на Днепър и да хване съветските сили в капан. „ Мисията ми беше освен освобождение на територията “, сподели той. „ Моята задача от началото беше да обкръжа и да унищожа частта. Да не им разреша да изоставен или да оцелеят. “
Първата задача беше изпълнена от наследника на Ковалчук, едвам откакто съветските сили се бяха изтеглили от региона. Втората част от задачата, макар многочислените загуби за украинските сили, остана неизпълнена.
Както и при съветското евакуиране от Киев, „ специалистите “ оповестиха преместването на изток от Харков и изтеглянето от региона на Херсон за украински победи. От военна позиция нито едно от двете не може да се квалифицира като победа.
А в този момент имаме „ специалисти “ на Военновъздушни сили,. Техните разбори на действителната обстановка са толкоз неприятни, че човек се чуди на каква дезинформация се базират.
Майкъл Кларк, асоцииран шеф на Института за стратегически проучвания, Ексетър, Англия:
„ И двете страни имат потребност от отмора, само че украинците са по-добре екипирани и стимулирани да продължат и ние можем да чакаме, че те ще поддържат натиска, най-малко в Донбас. Край Креминна и Сватове те са доста покрай огромен пробив, който ще отблъсне съветските сили 40 благи обратно до идната естествена защитна линия, покрай мястото, от което тяхната инвазия дейно стартира през февруари. “
Андрей Пьонтковски, академик и анализатор, основан във Вашингтон, окръг Колумбия:
„ Украйна ще завоюва, възстановявайки изцяло териториалната си целокупност най-късно до пролетта на 2023 година. Два фактора образуват това умозаключение. Единият е мотивацията, решимостта и куража на украинската войска и украинския народ като цяло, които са невиждани в модерната военна история. Другият е фактът, че след години успокояване на съветския деспот, Западът най-накрая израстна до мащаба на историческото предизвикателство, пред което е изправен. “
Барбара Занкета, Факултет по военни науки, Кингс колидж, Лондон:
„ Цената на войната, както материалната, по този начин и човешката, може да счупи равнището на поддръжка на съветския политически хайлайф. Ключът е вътре в Русия. Предишни войни, в които неверните предвиждания са били решителен детайл, като Виетнам за Съединените щати, или Афганистан за Съветския съюз, са свършвали по този метод. Вътрешните политически условия в страната, направила неверните калкулации, претърпяваха смяна, довеждайки до евакуиране – без значение дали „ почетно “ или не – единственият вероятен вид. За страдание това ще продължи да бъде дълго проточила се политическа, икономическа и военна борба за увереност. И до края на 2023 година най-вероятно към момента ще продължава. “
Бен Ходжис, някогашен командващ военачалник на армията на Съединените щати в Европа:
„ През януари Украйна може да бъде в позиция да стартира последата фаза на акцията, която е освобождение на Крим. Знаем от историята, че войната е тестване на волята и тест за логистиката. Когато виждам решителността на украинския народ и бойци, както и бързо подобряващата се логистична обстановка на Украйна, не виждам никакъв различен излаз, с изключение на загуба за Русия. “
Давид Генделман, боен специалист, основан в Израел:
„ Окупацията на Донецка и Луганска области ще продължи, само че огромен съветски пробив, от вида на прекосяване от юг към Павлоград, с цел да се обкръжат украинските сили в Донбас, е едва евентуален. По-голяма възможност има продължаването на сегашната тактичност – постепенно мелене на украинските сили в дребни сектори и постепенно придвижване, като в регионите на Бахмут и Авдиивка, с възможна идентична тактичност в зоната на Сватове-Креминна. “
Аз мога с убеденост да заявя, че като се изключи някаква слаба възможност за последното предугаждане, което да е годно за прочут интервал от време, всички останали изводи, представени нагоре, са измислени нелепости. Те не са основани на обстоятелства и числа, а на пожелателно мислене. Само по себе си това е просто агитация. (Гледайте по какъв начин Webb Union и History Legends.)
Заблудата във връзка с военния статус на войната е даже по-лош, що се отнася до политическия му аспект.

Заглавието е на днешния брой на Вашингтон Поуст.
Невярното главно съмнение на публикацията е, че Русия се проваля в тази война. Заключенията в материала се базират на някакъв „ специалист “ от Карнеги и на анонимни източници от Русия. Те са в несъгласие с истината за войната и с резултатите от последните допитвания в Русия, които демонстрират мощна поддръжка за Путин и държавното управление. Статията също по този начин пренебрегва и обстоятелството, че Русия има положителни връзки с по-голямата част от останалия свят и че също:
„ Руският президент Владимир Путин и китайският водач Си Дзинпин дадоха обещание в петък да задълбочат двустранното си партньорство на фона на събитията от 10-месечната война на Москва в Украйна, която мина в поредна нощ на офанзиви с дронове и ракети след солидна ракетна бомбардировка.
По време на телефонния си диалог със Си Путин означи, че военното съдействие има „ особено място “ в връзките сред двете страни. Той сподели, че Кремъл цели да „ ускори съдействието сред въоръжените сили на Русия и Китай. “
На собствен ред Си сподели, благодарение на преводач, че „ в изискванията на сложна и надалеч не еднопосочна интернационална обстановка “ Пекин е подготвен „ да усили стратегическото съдействие и да обезпечи взаимни благоприятни условия за развиване, световно партньорство в интерес на народите на двете страни и в полза на стабилността по света. “
Връзките сред Москва и Пекин са ускориха, откакто Путин изпрати войските си в Украйна на 24 февруари. През миналата седмица Москва и Пекин организираха взаимни морски учения в Източнокитайско море.
Китай, който даде обещание „ другарство без граници с Русия “, очебийно отхвърли да подлага на критика дейностите на Москва в Украйна, обвинявайки Съединени американски щати и НАТО, че са предизвикали Кремъл и уверено отхвърли наложените на Русия наказания.
Русия от своя страна твърдо поддържа Китай по време на напрежението със Съединени американски щати по отношение на Тайван.
„ Нарастваща изолираност “ наподобява има някакво друго значение за създателя на Вашингтон Поуст, различаващо се от това на останалия свят.
Заблудата и неналичието на добър разбор по военните и политическите въпроси са съпроводени от заблудата за икономическото бъдеще на „ Запада “.
Ето малко от:
Сътрудникът на Credit Suisse Золтан Пожар продължава своите серии за Бретонската гора III, където стоките ще диктуват новия международен ред. В последната серия за годината той разказа смяната, която светът претърпява сега, към многополярен ред, „ издигнат не от водачите на страните от Г-7, а от „ Г-7 от Изтока “ (лидерите на страните от БРИКС) “
„ Усещането ми е, че пазарът стартира да осъзнава, че светът минава от еднополярен към многополярен в политическо отношение, само че пазарът към момента не е осъзнал, че в нововъзникващия многополюсен международен ред валутните бази ще бъдат по-малки, стоковите бази ще бъдат по-големи, а инфлацията на Запад ще бъде по-всиока “, изяснява създателят.
Мога да продължа още известно време с изброяването.
Чувството ми през тази година е, че политическите, икономическите и военните проблеми, обсъждани в формалните медии се отдалечиха от обективната действителност повече от когато и да било до момента в моя живот. Понякога се поглеждам в огледалото и си споделям, „ Може би казусът е в теб “. Но не е в мен. И други анализатори стигнаха до същото умозаключение. Но, също като мен, никой от тях не е представен в формалните медии, нито му се заплаща в обичайния смисъл, да написа по тези въпроси.
Което, като се замисля, може би в действителност е коренът на проблемите.
 
Източник:
Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова
 
 
09 Яну 2023652307 Яну 2023706807 Яну 2023305406 Яну 20235083904 Яну 2023832003 Яну 20236452КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Яну 20231303424 Дек 2022360506 Яну 2023106128 Дек 2022777
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР