Автор: Александър Коц, . Следвайте Гласове в Ръководителят на Следствения

...
Автор: Александър Коц, . Следвайте Гласове в Ръководителят на Следствения
Коментари Харесай

Комсомолская правда: Взривът в камиона за Кримския мост е поставен в България

Автор: Александър Коц,. Следвайте " Гласове " в
Ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин е докладвал на Владимир Путин, че няма подозрение, че нападението против Кримския мост е осъществено от украинските специфични служби. Освен това съветски и задгранични жители взеха присъединяване в него на разнообразни стадии от подготовката.

" Вече установихме маршрута на камиона, в който е станала детонацията. България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодар... Превозвачите са разпознати. С помощта на оперативни служащи от ФСБ успяхме да идентифицираме обвинени измежду лицата, които може да са подготвяли терористична офанзива ", сподели Бастрикин.
По информация на " Комсомолская истина " в интервенцията са взели участие два тежкотоварни автомобила. Схемата на доставка е следната. Товарът - 22 палета с фолио с по 9 ролки (един палет тежи към един тон) - идва по море от България в грузинското пристанище Поти. Клиентът е жител на Украйна. След това тя е натоварена на камион с задгранични регистрационни номера, а водачът се свързва с клиента посредством WhatsApp. От Поти камионът пътува до Армения, където товарът е митнически завършен според разпоредбите на Митническия съюз - съгласно тях това е характерен, неугледен маршрут за камиони, пътуващи за Русия - и по-късно камионът влиза в Русия през контролно-пропускателния пункт Горни Ларс. Същият контролно-пропускателен пункт, през който някои руснаци бягат от готовност в Грузия. Крайната точка беше град Армавир, където палетите бяха претрупани на различен камион, който потегли в посока Крим.
Очевидно експлозивите са били сложени в ролките с филми. И това е направено в България.

Така че с изключение на Украйна в организацията на този терористичен акт може да са взели участие и непознати специфични служби.
Шофьорът на първия камион към този момент дава показания. Най-вероятно, сходно на водача на втория камион, той е бил употребен на сляпо и не е знаел какво транспортира.
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР