Автомобилният салон във Франкфурт отвори врати. Тази година няма да

...
Автомобилният салон във Франкфурт отвори врати. Тази година няма да
Коментари Харесай

Двигател от Ф1, до 200 стига за под 6 секунди и струва 2,275 млн. евро

Автомобилният салон във Франкфурт отвори порти. Тази година няма да е толкоз богат, защото десетина автомобилни марки отсъстват, само че блясъкът му ще легне върху този автомобил. Да, всички останали родни марки ще извадят по няколко новости и прототипи, само че Mercedes Project One е автомобилът, който ще засенчи всички. Виждате сами за какво, ние ще ви дадем детайлностите.

Цифрите. Цифрите са потресаващи. Максималната му скорост е над 350 км/ч, само че това е най-невпечатляващия индикатор. Какво ще кажете за ускоряване до 200 км/ч за под 6 секунди? Мощността му е „ само” 1000 к.с., като Project One може да изминава и до 25 км единствено на ток. Ей по този начин, за лукс.

“Този автомобил ще накара всички предходни динамични граници на AMG и Mercedes да наподобяват незначителни,” съобщи Дитер Цече, добавяйки, че това е „ най-ефикасният” хипер автомобил.

Не бих си разрешил да оборвам думите на шефа на Daimler. Визията на Project One е потресаваща. Повече думи са непотребни. Цялото купе съставлява карбонов монокок, а инсталираният откъм гърба 1,6-литров V6 турбо мотор също е взет от Формула 1. Същият може да се развърта до ненормалните 11 000 об/мин, а топлинната му резултатност е 40%, което също спада към ненормалните параметри на този махленски изтребител. Двигателят се подкрепя от електрически мотор, като върху задните колела се стоварват „ над” 671 к.с. (500 kw).

Но това не е всичко, в хибридното задвижване са включени още два електромотора за всяко предно колело. Те са с мощ по 120 киловата (161 к.с.) и всеки може да се развърта до 50 000 об/мин. Мощността се съхранява в литиево-йонни акумулатори, като до 80% от силата, отделяни при прекъсване, се възвръща от предните колела назад в батериите. Самите те тежат 100 кг, само че по-любопитното е, че в Project One има 4 пъти повече кафези в сравнение с в болида Mercedes F1 W06. Електрическата система пък работи на 800 волта, което е двойно повече от нормалното напрежение за plug-in колите на Mercedes.

Както може да се чака, производството на подобен автомобил ще е мощно лимитирано. Ще бъдат създадени 275 бройки на цена от 2,275 евро парчето. Които към този момент са продадени…

Състезателното завещание продължава в областта на окачването, което е от така наречен pushrod вид, а 8-степенната автоматизирана (чисто нова) трансмисия е закрепена към задното окачване. Предните колела са с 19-инчов диаметър и 10 инча ширина, до момента в който задните надлежно 20 x 12 инча. Обути са с гуми Michelin Pilot Sport Cup 2. Тези „ валяци” се укротяват от карбон-керамични спирачни дискове.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Баварците ще показват 12 електрическия автомобил в идващите 8 години

PSA Peugeot Citroen разгласява действителния разход на своите коли

Opel Crossland е X(екс)-тра прелъстителен (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР