Автомобилният пилот Хуан Мануел Кореа не е сигурен, че ще

...
Автомобилният пилот Хуан Мануел Кореа не е сигурен, че ще
Коментари Харесай

Кореа може и да не се възстанови напълно след инцидента на Спа

Автомобилният водач Хуан Мануел Кореа не е сигурен, че ще се възвърне изцяло от злополуката, която претърпя на белгийската писта " Спа " и в която почина различен млад водач – Антоан Юбер. Младият играч от Формула 2 разгласява първото си видео в обществените мрежи след трагичния случай на 31 август.

Кореа получи фрактура на гръбначния дирек и краката си, както и дихателни затруднения, поради които прекара три седмици в изкуствена кома. Американецът с еквадорски корени претърпя 17-часова интервенция на десния си крайник при започване на месец октомври, защото съществуваше заплаха той да бъде ампутиран.

" Аз съм признателен, че съм тук, макар дългото и мъчно възобновяване, което ми следва. Все още не съм сигурен, че ще съумея да се възстановя на 100%, само че съм признателен, че съм жив. Приемам това, което се случи, и мога единствено да се пробвам да бъда положителен и да работя за възобновяване си ", разяснява 22-годишният Кореа. " Бяха много тежки седмици. Никога не съм го казвал обществено, само че желая да изразя съболезнованията си на фамилията на Юбер. Този случай беше потрес за всички ни ".

Juan Manuel Correa hace su regreso a redes sociales con este video en su Instagram.

" Hola. Estoy de vuelta. Han sido 5 semanas muy duras tras el accidente, quiero dar mis más sinceras condolencias a la familia Hubert...https://t.co/tLNbVefwSO pic.twitter.com/w3fuVb6oNB
— ALERTA RACING#JapaneseGP (@AlertaRacing) October 8, 2019
В момента водачът се намира в лондонска болница, където ще претърпи още една интервенция в понеделник. По проект при започване на ноември Кореа би трябвало да се върне в Маями. " Според докторите ще минат сред 10 месеца и година преди да мога да кажа по какъв начин се усеща десният ми крайник. В момента имам железна рамка, която не ми разрешава да шавам крайници си въобще ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР