Автомобилният гигант Stellantis обяви, че от следващата година, в завода

...
Автомобилният гигант Stellantis обяви, че от следващата година, в завода
Коментари Харесай

Stellantis ще произвежда електрическо VIVARO във Великобритания

Автомобилният колос Stellantis разгласи, че от идната година, в завода на подразделението й Vauxhall в Лутън ще стартира произвеждане на напълно електрическата версия на вана Vivaro- Vivaro Electric, както и еквивалентите на електрическия автомобил на други марки на компанията.

В резултат на това решение, заводът на Stellantis в Лутън ще стане второ индустриално оборудване на компанията, в което ще се сглобяват напълно електрически коли на групата. Първото беше това в Ellesmere Port през 2023 година, където стартира производството на Vauxhall Combo Electric.

В Лутън ще се създават както Vauxhall Vivaro Electric, по този начин и Opel Vivaro Electric, Peugeot E-Expert, Citroën ë-Dispatch и Fiat Professional E-Scudo, като от поточните линии ще слизат както електрически автомобили с десен (основно), по този начин и с ляв волан, които ще бъдат предопределени за експорт.

Успоредно с горното изказване от Stellantis анонсират, че в комплекса в Лутън ще продължи сглобяването и на версии на вановете, оборудвани с мотор с вътрешно горене.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР