Автомобилният гигант Stellantis обяви, че компанията ще се превърне в

...
Автомобилният гигант Stellantis обяви, че компанията ще се превърне в
Коментари Харесай

Stellantis с инвестиция от 1.5 млрд евро в Leapmotor

Автомобилният колос Stellantis разгласи, че компанията ще се трансформира в стратегически акционер в китайската компания Leapmotor, като ще бъде направена инвестиция в размер на 1.5 млрд евро, вследствие на което групата ще придобие към 20% от акциите на Leapmotor.

" На базата на мощните страни на двете компании, и Leapmotor основават стратегическа световна връзка, която има за цел да сътвори мощно конкурентен и високоефективен център за електрически коли в Китай в Китай и по света ", споделят от групата Stellantis, в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall.

От Stellantis показват, че Leapmotor е измежду най-бързо разрастващите се китайски производители на напълно електрически коли, като разполагат със своя лична развойна активност, индустриални благоприятни условия и огромна продуктова гама.

В резултат на новото съдействие сред Stellantis и Leapmotor ще бъде основан венчърът Leapmotor International с водещо (51/49) присъединяване на Stellantis, който ще има извънредните права за износът, продажбата и производството на артикули на Leapmotor отвън територията на Китай.

Инвестицията на Stellantis подсигурява на групата две места в борда на шефовете на Leapmotor, както и изборът във връзка с изпълнителен шеф на Leapmotor International.

От Stellantis показват, че доставките на Leapmotor през предходната година са били на равнище от към 111 000 единици, и че проектите на китайската компания за идващите три години плануват основаването на пълноразмерна (A- до E-сегмент) гама артикули.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР