Автомобилният гигант BMW възнамерява да сложи окончателен край на автомобилите

...
Автомобилният гигант BMW възнамерява да сложи окончателен край на автомобилите
Коментари Харесай

BMW слага край на ръчните трансмисии

Автомобилният колос BMW има намерение да постави финален завършек на колите с ръчни скорости. Това съобщи Франк Вебер - член на борда на шефовете в компанията,цитиран от международните автомобилни медии.

Според специалиста краят на ръчните трансмисии в колите на марката наближава бързо, в това число и в най-мощните M модели.

" Продажбите на колите с ръчни скоростни кутии не оправдават разноските за разработка. Ако желаете ръчен M модел, би трябвало да си го купите в този момент. Това са занимателни коли, само че дано бъдем почтени, продажбите на коли с ръчни скорости са все по-малко, тъй че просто няма смисъл да ги произвеждаме повече ", съобщи Вебер.

Представителят на немската автомобилна компания не прецизира точна дата, когато BMW ще се откаже напълно от всичките си коли с ръчни скоростни кутии, само че съгласно източници от автомобилната марка това евентуално ще е скоро.

Търсенето на модели на BMW с ръчна скоростна кутия се оказа ненапълно по-силно от упованията в Съединени американски щати през 2023 година. Въпреки че оттатък океана карат всеобщо коли с автоматизирани скоростни кутии, в последно време има търсене и на коли с ръчни скорости - най-вече от страна на автомобилни състезатели, фенове на високите скорости и авто специалисти.

Около 20% от всички продажби на M3 и M4 на BMW в Съединени американски щати, както и над половината от продажбите на M2 през миналата година са с ръчни трансмисии.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР