Автомобилните застрахователи във Великобритания са увеличили с 50% цената на

...
Автомобилните застрахователи във Великобритания са увеличили с 50% цената на
Коментари Харесай

Собствениците на EV на Острова плащат двойно по-високи застраховки

Автомобилните застрахователи във Англия са нараснали с 50% цената на застраховките на електрическите коли през 2023 година В резултат на това притежателите на EV в страната към този момент заплащат съвсем двойно повече застрахователни награди в съпоставяне със притежателите на стандартни коли.

Застрахователите споделят, че наградите се дефинират от разноските за искове и честотата им. От сектора споделят също, че исковете за вреди след случай на електрическите автомобили са с 35% по-скъпи от сравнимите поправки на колите с ДВГ.

Напомняме, че точно високите разноски за поправки бяха посочени като съществена причина за незабавното разпродаване на електрически автомобили от автопарка на Hertz.

Застрахователните награди за електрически автомобили са достигнали приблизително 1344 английски лири (приблизително 1570 евро) в края на 2023 година, оповестява Bloomberg. Застрахователите показват няколко фактора, допринасящи за това нарастване, в това число нарасналите разноски за ремонт, дефицит на механици, подготвени за обслужване на EV, и удължено време за престоя на тези коли.

„ Времето за ремонт се усилва, цената на аварийните елементи се усилва и евентуално виждате повече отписани електрически автомобили [както сме привикнали да споделяме – тотал щета], защото остатъчните стойности са изключително ниски сега “, разяснява Карл Шукър, Howden Group Holding.

Високите застрахователни ставки оказват напън върху пазара на електрически автомобили, който демонстрира признаци на закъснение. Европа, в това число Обединеното кралство, изпитва рецесия от нарастването на разноските за живот, до момента в който растежът на инфраструктурата за зареждане е в застой.

Въпреки че Tesla Model Y беше най-продаваният автомобил като цяло в Европа през 2023 година, пазарният дял на EV в Обединеното кралство не набъбна за първи път през последните години. Също по този начин би трябвало да се означи, че американският кросоувър беше единственият изцяло електрически модел в топ 30 на класациите за продажби на континента. Това е изключително подходящо тук, защото изследванията са открили, че електрическите автомобили на Tesla костват повече за ремонт от множеството други електрически модели.

Повече от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР