Автомобилната компания Bugatti представи най-новия си хиперавтомобил - роудстъра Mistral.

...
Автомобилната компания Bugatti представи най-новия си хиперавтомобил - роудстъра Mistral.
Коментари Харесай

Този автомобил струва $5 милиона и официално е най-бързата кола в света

Автомобилната компания Bugatti показа най-новия си хиперавтомобил - роудстъра Mistral. Колата е основана на Chiron и ще бъде последният шосеен модел на марката с мощния мотор, който е отличителна линия на гамата от представянето на Veyron през 2005 година, написа The Drive.

Превръщането на актуалното потомство хиперавтомобил на френската компания в роудстър не е било лесна задача, разясняват автомобилни специалисти. Полученият автомобил обаче е с по-заоблен контур от предшествениците си, което би трябвало да увеличи успеваемостта му.

Дизайнът на новия модел, който е кръстен на мощния вятър, който духа в долината на река Рона във Франция, е мощно въодушевен от един от най-великите роудстъри на Bugatti - Type 57 Roadster Grand Raid от 1934 година.

Поръчковите, отвесно ситуирани фарове са напълно нови, а Х-образният претекст на задните светлини е по-усъвършенствана версия на този, който се вижда при Bolide, предопределен единствено за писта.

Mistral дебютира в топло черно с нюанси на трюфелно кафяво и фини жълти акценти, само че както и при другите Bugatti, купувачите ще могат да избират от съвсем неограничена палитра от цветове.
 Bugatti разгласи близкия завършек на хиперколата Chiron
Bugatti разгласи близкия завършек на хиперколата Chiron

Остават да се сглобят по-малко от 40 екземпляра от един от най-бързите и скъпи коли в света

Задвижването на хиперавтомобила се реализира от окончателната версия на фирмения мотор W16. Това е същият 8,0-литров мотор, който се намира в Chiron Super Sport 300+ и който може да изпомпва невероятните 1577 к. с.

Цената на тази кола е много висока - към $5 милиона. Една от аргументите за това е от нея ще бъдат създадени единствено 99 екземпляра, като съгласно компанията всички те към този момент са резервирани. Не на последно място, все още това е най-бързият автомобил в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР