Автобусните превози като бранш са засегнати 100% от кризата. Това

...
Автобусните превози като бранш са засегнати 100% от кризата. Това
Коментари Харесай

Петър Захариев: Автобусният бранш е смачкан, необходим е рестарт

Автобусните транспорти като отрасъл са наранени 100% от рецесията. Това сподели в предаването " Преди всички " по БНР Петър Захариев, ръководител на Националното съдружие на автобусните превозвачи. " Всички стопираха, останаха напълно малко рейсове, които извършват обособени линии, само че това е доста незначителна част " - по този начин е изглеждала обстановката по време на изключителните ограничения.

Преди рецесията от Централната автогара в София са потегляли към 260 рейса, след това са били сведени до 10-15, а в този момент са 80-90 до 100 рейса на ден, разясни Захариев.

Още по-драстична е картината на общинско и регионално равнище, където по думите на Захариев превозът е " към момента в сплескан вид ".

Хората към момента се опасяват да пътуват, а предприятията работят в стеснен мащаб и това въздейства върху потенциала на транспортите.

Финансовата помощ за бранша работи " доста постепенно, доста мудно, аплайваш - поправят се документи, връщат се документи, процедурата е доста бавна ", описа Захариев.

Необходими са оборотни заеми, с цел да може да се рестартира браншът, тъй като компаниите са изразходвали запасите си през последните три месеца, разяснява Петър Захариев.

" Отсъствайки от пазара, рейсовете на практика освободиха територия за необикновено разгръщане на сивия бранш ", предизвести той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР