Автобус с около 20-30 турски граждани е закъсал снощи на

...
Автобус с около 20-30 турски граждани е закъсал снощи на
Коментари Харесай

Автобус с турски граждани заседна, пожарникари помагаха на закъсали край Ветрен

Автобус с към 20-30 турски жители е закъсал нощес на пътя Дълбоки-Братя Кунчеви, който е затворен заради мощните снегонавявания.

Сигналът е получен малко след 2.00 ч. след среднощ, на място са екипи на пожарната и тежка техника на ТРЕЙС. В момента се работи по разчистването на пътя, следва и изваждането на рейса. Хората, които пътували за Румъния, евентуално са объркали пътя и са заседнали.  

16 излизания поради тежката зимна конюнктура и пожари са имали екипите на Старозагорската пожарна. Те извадили през вчерашния ден 82-годишен мъж от къща в местността " Карасиврия ", в тежко, безпомощно положение. Човекът е откаран в болничното заведение и за него се грижат медиците. В тъмната част на денонощието пожарникарите се отзовали на 6 сигнала в региона на Гурково.

Часове наред траяла избавителната акция на закъсали в преспите рейс, леки коли, бус и камион-цистерна на пътя Ветрен - Николаево. Бурният вятър провокирал снегонавявания, което довело и до блокирането на возила. На помощ тръгнал снегорин, след него коли, само че всички те закъсали, изясни шефът на пожарната работа комисар Стоян Колев. Всички - към 15 индивида, са добре, а на помощ на старозагорските пожарникари се отзовали сътрудниците им от Казанлък.

Комисар Колев дефинира миналата нощ като тежка, все още обаче обстановката е овладяна. Пътищата в региона и двата Старопланински прохода са проходими, само че при зимни условия. До обяд се чака да бъде отворен за придвижване и пътят Мъглиж - Николаево.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР