Автобиографията на принц Хари Резервен е продала 1,4 милиона англоезични

...
Автобиографията на принц Хари Резервен е продала 1,4 милиона англоезични
Коментари Харесай

Книгата на принц Хари продаде рекордните 1,4 млн. копия за ден

Автобиографията на принц Хари " Резервен " е продала 1,4 милиона англоезични копия през първия ден във Англия, Съединените щати и Канада, като е счупила върха на Penguin Random House по продажби, заяви издателството.

Книгата беше оповестена във вторник, съпроводена от четири високопоставени рекламни изявленията с принца.

Биографията на принц Хари стана най-бързо продаващата се книга във Англия

Продажбите надминават предходния връх на Penguin Random House за първи ден на нехудожествена литература, подложен от " Обетована земя " на Барак Обама.

Само в Съединените щати през първия ден на издаването ѝ през 2020 година бяха продадени 887 000 копия.

Във Франция френското издание, стартирало с тираж от 210 000 екземпляра, се преиздава с спомагателни 130 000 екземпляра, оповестиха за Агенция Франс Прес от издателство Fayard.

Търсенето от страна на книжарниците е било с към 20% по-високо, в сравнение с за президентските записки на Обама, добави то.

Разкритията в хитовата книга на Хари включват изказвания, че принц Уилям го е нападнал физически по време на скандал през 2019 година и че тогавашните близки братя са молили татко си да не се дами за брачната половинка си, кралицата-консорт Камила.

38-годишният някогашен боец също по този начин съобщи, че е умъртвил 25 талибани по време на престоя си в Афганистан, което провокира наказание от страна на военните и талибаните.

Части от книгата бяха необятно публикувани, само че наличието ѝ продължи да цялостни ефирното време и страниците на вестниците и интернет.

Джина Сентрело, президент и издател на Random House Group, съобщи в изказване, че " Резервен " е доста повече от спомен на звезда.

" Уязвима и сърдечна, смела и интимна, " Резервен " е историята на човек, който може би сме си мислили, че към този момент познаваме, само че в този момент в действителност можем да разберем принц Хари посредством личните му думи ", сподели тя.

" Като гледаме тези изключителни продажби през първия ден, читателите очевидно са съгласни, че " Резервен " е книга, която изисква да бъде прочетена, и е книга, която се гордеем да издадем ", добави тя.

" Резервен " е оповестена на общо 16 езика по света и излиза по едно и също време в печатен и цифров формат в Северна Америка от Random House US и Random House Canada, а в Обединеното кралство - от Transworld.

Несъкратено аудио издание на книгата, прочетено от самия Хари, също беше оповестено от Penguin Random House Audio.

Кралското семейство не е коментирало книгата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР