Австрийско-румънската компания OMV Petrom S.A. ще вложи 30 млн. долара

...
Австрийско-румънската компания OMV Petrom S.A. ще вложи 30 млн. долара
Коментари Харесай

Австрийско-румънската OMV Petrom ще търси газ в Черно море

Австрийско-румънската компания OMV Petrom S.A. ще вложи 30 млн. $ за търсене на газ в Черно море. Това заяви пресслужбата на грузинското Министерство на стопанската система и устойчивото развиване след срещата на вицепремиера Леван Давиташвили с делегацията на компанията.

" Грузинският вицепремиер, министър на стопанската система и устойчивото развиване Леван Давиташвили се срещна с делегация на австрийско-румънската компания OMV Petrom. Дискусията беше отдадена на активността на OMV Petrom в Грузия, която допуска началото на процеса на търсене на ресурси от природен газ в черноморския шелф. Споменатата компания към този момент работи по добива на природен газ в Румъния в Черно море. Бюджетът на грузинския план е 30 милиона $ ", се споделя в известието.

През тази година компанията ще извърши сеизмични изследвания в три измерения, а идващият стадий от плана допуска започването на сондажни работи, допълват от Министерството на стопанската система.

OMV Petrom S.A. завоюва оповестения от грузинското държавно управление търг за изследване и рандеман на петрол и газ в Черно море през юни 2020 година Както към този момент означи Наташа Търнава, която беше министър на стопанската система и устойчивото развиване, републиката е единствената страна в Черно море, в чийто шелф към момента не са осъществени изследвания за петрол. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР