Австрийският логистичен доставчик cargo-partner ще бъде продаден на японската компания

...
Австрийският логистичен доставчик cargo-partner ще бъде продаден на японската компания
Коментари Харесай

Японската Nippon Express купува cargo-partner

Австрийският логистичен снабдител cargo-partner ще бъде продаден на японската компания за световни логистични услуги Nippon Express, оповестиха двете компании през днешния ден със известие до медиите.

Спекулации за договорката имаше още предходната година, само че съгласно информацията в този момент тя е подписана на 12 май 2023 година и ще влезе в действие след нормалните регулаторни утвърждения. Планираният период за завършване е четири до седем месеца.

Собственикът и създател на компанията cargo-partner Стефан Краутер, който към този момент е предал контрола върху компанията на мениджърския екип, разказва Nippon Express като своя „ съвършен правоприемник “.

Засега няма публично оповестена цена за договорката, само че Newswire Nikkei Asia оповестява, че тя е на стойност към 743 милиона $. Въз основа на числата за 2021 година двете спедиторски компании ще обработят към 1.2 милиона тона въздушни товари, което прави комбинираното дружество петото по величина в света във връзка с размери въздушни товари. Продавачът е бил съветван за договорката от J.P. Morgan (финанси), ValueAdd (финанси), BCG (търговия), Schönherr (право) и Deloitte (счетоводство и данъчно облагане).

Очаква се cargo-partner да продължи да работи в настоящия си тип.

Гъвкавото водачество от страна на създателите носи някои обилни преимущества за растящите компании, само че от избран стадий нататък професионалната и дълготрайно постоянна благосъстоятелност е по-важният актив “, коментира Краутер.

Според него е предизвикателство и отговорност на създателите в точния момент да вземат решение за наследяването на ръководството и на собствеността. „ Това решение не би трябвало да е прекомерно рано, с цел да не пречи на основаването на постоянна вътрешна управническа последователност, само че сигурно не би трябвало и да се закъснява с него. “

„ Ето за какво дружно с корпоративния изпълнителен съвет започнахме да преглеждаме разнообразни разновидности за бъдещето на cargo-partner “, посочва Краутер.

Той прибавя, че би било добър вид управлението и чиновниците да продължат да работят изцяло сами, „ само че защото идеалният нов стратегически притежател беше открит в NX Group, ние в последна сметка бяхме уверени, че това е верният метод да продължим напред “.

И двете организации ще се възползват от обилни синергии в световното покритие на офиси, разширено портфолио от услуги, засилено районно, продуктово и IT ноу-хау, повишен мащаб и други.

cargo-partner също ще продължи да работи с актуалната си световна мрежа от сътрудници, ще се стреми да разшири този раздел от своя бизнес и да го поддържа в бъдеще с надградената си платформа, която сега е в развой на разработка. “

Nippon Express съобщи, че придобиването поддържа задачата ѝ да стане „ логистична компания с наличие на международния пазар “.

Компанията възнамерява да се насочи към напредък на бизнеса посредством подсилване на своята мрежа и услуги в Европа посредством допълнение на логистичния бизнес в района на Централна и Източна Европа.

Очаква се поглъщането на cargo-partner също по този начин да отговори на разнообразни потребности на клиентите, изключително посредством подсилване на способността на Nippon да посреща търсенето на логистика сред Азия и Европа, както и посредством подсилване на неговия световен счетоводен екип; плюс „ създаване и основаване на взаимоотношение “ сред своите логистични бизнеси.

Cargo-partner има 4000 чиновници в 40 страни по света. След като надвиши 1 милиард евро световен оборот за първи път през 2020 година, той се усили с още 72%, надхвъърляйки 1.8 милиарда евро през 2021 година и в допълнение се усили до 2.06 милиарда евро през 2022 година

Краутнер сподели, че ще поддържа прехода на cargo-partner към новия притежател посредством нова роля в Корпоративния контролен съвет и като консултант на Корпоративния изпълнителен съвет.

Ще се съсредоточа върху интелигентната частична интеграция с новите притежатели, както и върху други въпроси, свързани със тактиката, M&A и ESG “, сподели той.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР