Австрийският канцлер заяви, че според него президентът Владимир Путин е

...
Австрийският канцлер заяви, че според него президентът Владимир Путин е
Коментари Харесай

Путин е затънал в "собствената си военна логика": Австрийският канцлер

Австрийският канцлер съобщи, че съгласно него президентът Владимир Путин е заседнал в " личната си военна логичност ", оповестява Политико.

Говорейки за срещата си с Путин предходната седмица , канцлерът Карл Нехамер съобщи пред Чък Тод от NBC: " Мисля, че в този момент той е в личната си военна логичност, разбирате ли? Той счита, че войната е нужна за гарантиране на сигурността на Руската федерация. Той не има вяра на интернационалната общественост. Той упреква украинците за геноцида в Донбас. "

 

Нехамер, чието изявление щеше да бъде излъчено в неделя в предаването " Среща с пресата ", сподели също, че Путин е уверен, че Русия печели войната против Украйна.

Наскоро австрийският водач посети опустошения украински град Буча, с цел да се увери персонално в това, което са създали съветските сили там, написа Политико. Той съобщи, че е разискал кръвопролитието с Путин.

" Пътувах до Москва, с цел да се изправя пред президента Путин с това, което видях ", споделя той пред Тод. " Знаете ли, това не беше другарски диалог. Това беше прям и сложен диалог. И му описах какво съм видял. Видях военните закононарушения. Видях големите загуби на съветската войска. "

 

 Австрийският канцлер съобщи, че е неотложно светът да продължи да се опълчва на Путин за това, което той и неговите сили вършат.

" Това, което е належащо, е непрекъснато да го конфронтираме с това, което се случва в Украйна ", сподели Нехамер.

" Мисля, че това е належащо. Знаете ли, в края на диалозите ни той ми сподели на немски, че е по-добре войната да свърши по-рано, в сравнение с по-късно. Така че мисля, че той знае тъкмо какво се случва в този момент. И би трябвало да се надигнем против него. С други думи, би трябвало да го погледнем в очите и да го конфронтираме с това, което виждаме в Украйна. "

 

Снимка: Alexander Zemlianichenko/AP Photo

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР