Австрийският канцлер Себастиан Курц определи днес като утопични най-новите проекти

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц определи днес като утопични най-новите проекти
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Идеите на Макрон са утопични

Австрийският канцлер Себастиан Курц дефинира през днешния ден като " утопични " най-новите планове на Еманюел Макрон за Европа, по-специално концепцията за европейска минимална заплата, и даде поддръжката си за немските контрапредложения, заяви Българска телеграфна агенция.

" Има редица неща, които отхвърляме (в концепциите на френския държавен глава) и това е повода да сме доста удовлетворени " от концепциите, изложени от Християндемократическия съюз на немската канцлерка Ангела Меркел, които споделяме доста необятно ", сподели австрийският закостенял канцлер по публичното немско радио.

" Мисля, че многочислените оферти (на Еманюел Макрон) са утопични, когато мисля за концепцията за обществен Съюз, за европейска минимална заплата ", сподели Курц. Макрон предложи основаване на " обществен щит " за европейците и в този смисъл - " едно и също възнаграждение за едно и също работно място и европейска минимална заплата, приспособена към всяка страна ".

" Мислите ли, че немските производители на коли ще влагат в Унгария или Полша, в случай че заплатите са същите като в Германия? ", попита риторично Курц. Подобно на Германия, той отхвърли всякаква концепция за сливане на задължения, до момента в който френският президент от дълго време се застъпва за основаването на забележителен бюджет на еврозоната, с цел да се финансират бъдещи планове.

Такова сливане на задълженията на общността би било " доста рисково ", защото би подтикнало към този момент надълбоко задлъжнелите страни да продължат по този път, счита ръководителят на австрийското правителство
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР