Австрийски медии съобщиха за вандалски акт срещу главната синагога в

...
Австрийски медии съобщиха за вандалски акт срещу главната синагога в
Коментари Харесай

Вандалски акт срещу главната синагога във Виена

Австрийски медии оповестиха за вандалски акт против основната синагога в столицата Виена.

Вече е открита самоличността на 17-годишно момиче, взело участие през нощта на петък против събота в свалянето на израелското знаме от еврейския храм. Тийнейджърката е арестувана.

Минувачи са се пробвали да задържат тримата причинители, стигнало се е до замяна на удари, само че те са съумели да избягат.

Видеозапис, сниман от свидетел на случилото се и публикуван в обществените мрежи, демонстрира по какъв начин мъж, подбуден явно от политически претекстове, се качва на плещите на собствен съизвършител и смъква знамето, сложено над вратата на синагогата, а момиче, застанало до тях, имитира пукотевица с автомат.

По данни на полицията преди този вандалски акт, станал в два часа през нощта, обвинените са създали антисемитски изявления в заведения в центъра на Виена.

Днес следобяд силите на реда са задържали 17-годишна австрийска гражданка, която е момичето от видеото. Според полицията тийнейджърката признала, че е предизвикала материални вреди, само че отхвърля обвиняванията в подстрекаване. Момичето е декларирало, че сега на действието е било под мощното въздействие на алкохол, а с другите двама причинители на вандалския акт се е срещнало малко преди действието и те са я стимулирали да взе участие.

Разследването на случая продължава.

Главната синагога във Виена към този момент е с денонощна защита. Досега храмът се охраняваше единствено по време на работа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР