Австрийската полиция щурмува магазин за детски играчки във Виена, за

...
Австрийската полиция щурмува магазин за детски играчки във Виена, за
Коментари Харесай

Австрийската полиция задържа "нинджа" с червен костюм в детски магазин


Австрийската полиция щурмува магазин за детски играчки във Виена, с цел да ревизира самоличността на промоутър, облечен в костюм на нинджа.

Причината за активизирането на група за бързо реагиране, е новият закон, който от 1 октомври не разрешава скриването на лицето на публични места, без значение с каква дреха. Според информация на вестник „ Кронен цайтунг “ в полицията е бил получен сигнал за нарушаване на закона и чиновниците на реда пристигнали в магазина на „ Лего “, където нарушителят се оказал промоутър на компанията, облечен в червен костюм на нинджа. Полицията нахлула шумно в магазина и предиздвикала нинджата да смъкна маската от лицето си. Оказало се, че това е момиче, работещо в рекламата на компанията. Полицаите заключили, че скриването на лицето е било по отношение на осъществяване на професионалните й отговорности и не е имало нарушаване на закона.

Новата възбрана в Австрия стана мотив за смешки с полицията. Тъй като чиновниците на реда попадат в редица куриозни обстановки по отношение на използването му, които пресата не пропуща да отрази в съответната светлина. Така да вземем за пример първият случай на инспекция по силата на новия закон бе на …човек-акула. Както бързо стана ясно, индивидът просто взе участие в рекламна акция на магазин. По-късно служители на реда бяха извикани, с цел да ревизират човек, облечен в наследник костюм на заек. Това е талисманът на австрийския парламент, а самият човек се снимал с деца на площада пред Народното събрание.Полицията обаче бързо прекъсна фотосите и ревизира самоличността на индивида в костюма.

Досега полицията не е глобила множеството от нарушителите на новия закон, като просто им коментират смисъла му и им насочат предизвестие. Единственият санкциониран с 50 евро е алжирски предприемач, който направи неразрешена проява в австрийската столица и прикани за се нарушава законът, забраняващ носенето на хиджаб на публични места. По-рано той бе декларирал, че ще заплаща санкциите на всички мюсюлманки в Австрия, само че към този момент единствено той бе санкциониран. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР