Австрия ще разреши пробно на шофьорите да завиват надясно на

...
Австрия ще разреши пробно на шофьорите да завиват надясно на
Коментари Харесай

Ограничават скоростта по пътищата в Испания

Австрия ще позволи пробно на водачите да завиват надясно на червен светофар. Според управляващите по този начин ще се улесни трафикът. Поправката беше призната в Народното събрание. Критиката на опозицията е, че завиването на червен светофар ще заплаши сигурността на пешеходците.

Испания пък наложи ограничаване на скоростта по националните пътища от 100 на 90 км. Мярката се вкарва, с цел да се понижат произшествията.


Ограничението за 90 км в час е в действие от през днешния ден и визира всички двупосочни пътища от националната мрежа, които са без централен разделител. Според статистиката през последните пет години на такива пътища са станали към 80% от случаите.

Само предходната година по рисковите сектори са починали към 880 души. И при съвсем всички случаи повода за злополуките е била загуба на надзор поради шофиране с несъобразена скорост. Факти, които накараха управляващите да наложат ограничаването.

Мярката визира 7000 км от националната пътна мрежа на Испания. В множеството европейски страни ограничаването за скоростта по двупосочните пътища е 90 км в час.

Във Англия и Швеция позволената скорост е 80 км в час. Според шведско изследване по-строгото ограничаване избавя към 14 живота годишно в скандинавската страна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР