Австрия одобри 12-ия пакет от санкции на ЕС срещу Русия,

...
Австрия одобри 12-ия пакет от санкции на ЕС срещу Русия,
Коментари Харесай

Австрия принуди Киев да извади Райфайзенбанк от спонсорите на войната, за да подкрепи нови санкции срещу Русия

Австрия утвърди 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, откакто Украйна отстрани Raiffeisen Bank International от черен лист на фирмите, които не са изтеглили бизнеса си от Русия, заяви уебсайтът на държавното управление на Украйна и посланик от Европейски Съюз, предава Reuters.

Австрия настояваше Киев да отстрани банката от украинския лист, наименуван " интернационалните спонсори на войната " - който има за цел да засрами фирмите, които вършат бизнес в Русия и поддържат военните старания, като да вземем за пример заплащат налози.

" Резервите за наказания на Австрия са отстранени “, разкри посланик от Европейски Съюз.

Черният лист няма юридическа мощ, само че е алегорично значим, като ускорява публичния напън върху Райфайзен да напусне Русия, нещо, което австрийската банка споделя от дълго време, че е подготвена да направи, само че което към момента не се е случило.

" Статутът е спрян за интервала на двустранни съвещания с присъединяване на представители на Европейската комисия “, се споделя в уеб страницата на украинското държавно управление по отношение на статута на Райфайзен в събота.

Австрия искаше Райфайзенбанк да бъде извадена от черния лист в подмяна на подписването на последния пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия.

Raiffeisen възнамеряваше да отдели съветския си бизнес, който обезпечава заеми за стотици компании в страната, откакто беше подложен на напън от интернационалните регулатори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР