Австрия напомни ясно, че отварянето на европейското морско и въздушно

...
Австрия напомни ясно, че отварянето на европейското морско и въздушно
Коментари Харесай

Официално от Австрия за Шенген: В момента няма реални преговори за присъединяване на България и Румъния и следователно няма дата

Австрия подсети ясно, че отварянето на европейското морско и въздушно пространство за Румъния и България не съставлява пълноправно участие в Шенгенското пространство и не е показала календар за осъществяване, оповестява Франс прес.

" Schengen Air " значи, че пасажерите, идващи от Румъния и България, към този момент няма да бъдат подложени на паспортен надзор, друг от този на самолетната компания на изхода за качване ", обясниха от австрийското вътрешно министерство пред AFP, представени от Agerpres и Digi24.

Но " сега няма действителни договаряния за присъединение " и затова " няма дата " за осъществяване, показва министерството. Условията на Виена за " Шенген еър " са увеличение на интервенциите на Frontex в България и още пари от Европейската комисия за солидна защита на външните граници.

Министерството на вътрешните работи във Виена посочи по-рано пред австрийската организация АПА, че желае и усилване на контрола по сухопътните граници и търсещите леговище, изключително от Афганистан и Сирия, да бъдат поети от Румъния и България. Разясненията на Австрия идват, откакто по-рано Румъния и България оповестиха, че са постигнали съглашение с тази страна да се възползват от свободното придвижване в Шенгенското пространство на морско и въздушно равнище, като въпросът за сухопътните граници се отсрочва за по-късно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР