Австрия иска да инвестира в кампания, която има за цел

...
Австрия иска да инвестира в кампания, която има за цел
Коментари Харесай

Не можете да останете: Нова кампания срещу миграцията в Австрия


Австрия желае да влага в акция, която има за цел да откаже евентуални бежанци от мигриране в страната. Предложението обаче среща рецензии освен от откриватели, само че и от властта.

Австрийският вътрешен министър Герхард Карнер от няколко дни съвсем не пропуща опция да предизвести, че системата за даване на леговище в скоро може да бъде претрупана. Тази седмица това беше и казусът в ефира на австрийската национална медия " ORF ”: " Имаме рекорден брой молби за леговище. 42 000 до края на юли. Това е повече, в сравнение с общо за цялата предходна година. ”

Онлайн акция

Затова министерството на Карнер показва нова онлайн акция. Тя има за цел да обезкуражи евентуалните претенденти за леговище да се насочват към Европа. Кампанията се организира главно в обществените мрежи Facebook и Инстаграм, както и чрез реклами в Google и е ориентирана към осем страни, измежду които Мароко, Тунис и Индия.

" Едно от колелата, които би трябвало да бъдат завъртяни, е и да осведомяваме по подобаващ метод евентуалните мигранти в страните на генезис. Не би трябвало да оставяме на контрабандистите да вършат тълкования. Убеден съм, че това е 100 % правилно. "
Редакцията предлага
" Не можете да останете "

На фотосите се вижда по какъв начин граничен служител на реда с немска овчарка стои пред гранична ограда с бодлива тел и надпис " Няма път " под нея. На други фотоси на разнообразни езици написа: " Не можете да останете " или " Ще се неуспехите ".

Виенската изследователка на миграцията Юдит Коленбергер подлага на критика акцията и показва, че " няма никакви доказателства за триумфа на сходни осведомителни акции. ”

Идеята за акция против даването на леговище не е нова в Австрия. Друга такава към този момент беше показана през март 2016 година Важен фактор е финансирането - този път онлайн акцията коства 260 000 евро. " Трябва единствено да си дадете сметка, за тези пари и да им предоставим достъп до обучение тук ”, споделя Коленбергер.

Критики и от съдружните сътрудници

Не единствено откривателите са скептично настроени към акцията. Критики насочат и от съдружния сътрудник на Австрийската национална партия. Ева Ернст-Джеджич от Зелената партия да вземем за пример споделя: " Трябва да създадем законни пътища за бягство. Зелените и Народната партия реализираха единодушие по този въпрос в държавната стратегия и дават опция на хората да аплайват за работна виза ”. Причината е, че Европа се нуждае от служащи, споделя още тя.

" В има С други думи, считам, че е по-ефективно да си сътрудничим със страните, от които хората желаят да избягат, в сравнение с да сътворяваме тази нечовечна обстановка на външните си граници и да организираме онлайн акции с пропагандна политика на въздържане, която съгласно мен ще има слаб резултат ”.

Много от хората, които идват в Австрия, се местят и въобще не остават, споделя Ернст-Джеджич. Освен това всяка молба за леговище би трябвало да бъде прегледана - това е човешко право. Министърът на вътрешните работи Карнер от Австрийската национална партия е на противоположното мнение. " Трябва да попречим на хората да се пробват да прекосяват Средиземно море, рискувайки да се удавят или да се тъпчат в камиони и да рискуват да се задушат ”.

Предотвратяването на рисковото бягство на хората е значима цел, споделя депутатката от партията на Зелените Ернст-Джеджич. Онлайн акцията на Министерството на вътрешните работи обаче не е верният път. По-добре би било, в случай че хората са в контакт с от личните си страни, които да им описват за този доста постоянно животозастрашаващ път и по-късно ги разубеждават да тръгнат по него ”, споделя Ернст-Джеджич.

***

Вижте и това видео от нашия списък: 
Огромна покруса в Афганистан: 20 милиона може да умрат от глад
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР