Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат

...
Австрия и Нидерландия ще спечелят, ако България и Румъния бъдат
Коментари Харесай

Премиерът към Волфганг Соботка: Австрия ще спечели, ако България и Румъния са в Шенген

Австрия и Нидерландия ще завоюват, в случай че България и Румъния бъдат признати в Шенгенското пространство. С тези думи министър председателят акад. Николай Денков посрещна ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка в Министерския съвет, заяви Правителствената осведомителна работа.

Европейският съюз може да овладее мигрантската рецесия, единствено в случай че осъзнае, че всички страни членки дружно би трябвало да пазят външните му граници. Това включва освен финансиране, само че и съоръжение с механически средства и укрепване с хора.

„ Точно по тази причина сме поканили гранични чиновници от Австрия, Нидерландия и други европейски страни да дойдат на нашите външни граници “, уточни министър-председателят.

„ С общи старания би трябвало да се борим също против трафикантите на мигранти, които са част от мощна интернационална мрежа, чиито уредници и спонсори са в Европа “, добави министър председателят.

„ Шенген и Дъблин не работят “, безапелационен беше Волфганг Соботка. Той изрази опасенията на Австрия от мигрантската вълна, която залива страната и даде съответен образец: „ Виена е третият по величина „ сръбски “ град след Белград и Нови сад “, а в страната има още доста мигранти от разнообразни други националности.

Акад. Денков изрази подготвеност за среща с австрийски парламентаристи по време на идното си посещаване във Виена на 24 октомври.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР