Австрия е разработила юридически предпоставки за предаването на газохранилището на

...
Австрия е разработила юридически предпоставки за предаването на газохранилището на
Коментари Харесай

Австрия ще отнеме от Газпром ключово газохранилище, ако остане празно

Австрия е създала юридически предпоставки за предаването на газохранилището на " Газпром " в региона на Хайдах край Залцбург на различен снабдител при отвод на съветската компания да го за запълни с гориво, заяви през днешния ден австрийският канцлер Карл Нехамер, представен от ТАСС. В момента това стратегическо газохранилище продължава да е празно.

За складове като това в Хайдах, което не се употребява и сега е на практика празно, създадохме юридически предпоставки, в случай че " Газпром " откаже да го употребява, то ще бъде предадено по частно-правов ред на различен снабдител. Това сподели Нехамер пред депутатите от Федералния съвет на Австрия.

Канцлерът означи, че е декларирал в телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин предходната седмица, че Австрия ще постъпи по този начин, защото става дума за сигурността на енергоснабдяването.

Хайдах има изключително стратегическо значение, защото доставя провинциите Тирол и Форарлберг. На правилото " използвай или загуби " създадохме рамкови условия, с цел да засилим полемиката по тематиката за енергийната сигурност, акцентира канцлерът.

Австрийското държавно управление към този момент предизвести на 13 май, че ще предприеме ограничения против " Газпром ", в случай че енергийният колос не съумее да запълни основното газохранилище, покрай границата с Бавария.

Виена възнамерява да се обърне към други компании, които да запълнят оборудването, в случай че " Газпром " не успее да го направи, заяви австрийското министерство на околната среда и енергетиката, представено от ДПА.

Компаниите, принадлежащи към енергийната група на " Газпром ", употребяват Хайдах и австрийското законодателство ще би трябвало да бъде променено, с цел да могат други снабдители да го запълнят. Сега сътворяваме правната рамка, с цел да се случи това, сподели тогава Нехамер пред в. " Клайне Цайтунг ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР