Австралийците гласуваха с мнозинство за легализиране на еднополовите бракове, като

...
Австралийците гласуваха с мнозинство за легализиране на еднополовите бракове, като
Коментари Харесай

С голямо мнозинство австралийците одобриха гей браковете

Австралийците гласоподаваха с болшинство за узаконяване на еднополовите бракове, като съответното законодателство евентуално ще бъде утвърдено до края на годината.

Над 7 милиона гласоподаватели (61.6%), са дали своят вот за законодателната смяна, демонстрират резултатите от допитване по пощата, което продължи близо два месеца. Австралийската статистическа работа заяви, че в гласуването са взели участие към 12 млн. от общо 16 милиона гласоподаватели. То бе правно необвързващо, само че министър председателят Малкълм Търнбул даде обещание преди, че ще работи съгласно резултатите, напомня организация " Ройтерс ".

" Австралийците се сплотиха както в никакъв случай преди в поддръжка на гейовете и лесбийките и насочат недвусмислено обръщение до Народното събрание да свърши работата си и да узакони еднополовите бракове ", съобщи за ДПА парламентаристът и представител на акцията за равно право на брак Алекс Грийнуич.

Премиерът Търнбул даде обещание съответният закон да е подготвен до Коледа. " Трябва да уважим гласа на хората. Поискахме мнението им и те ни го дадоха. То е недвусмислено и безапелационно. Нашата работа е да удовлетворим настояванията им ", сподели министър-председателят. " Те споделиха " да " на справедливостта, на отдадеността, на любовта ".

Така Австралия ще стане 26-тата нация, която ще разреши еднополовите бракове. До 1997 година в някои нейни провинции присъединяване в хомосексуални актове бе нелегално.

Фотогалерия: "София прайд " оцвети столицата за десети път >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР